Veronpalautukset ennakkoon tilille?

Oletko saamassa veronpalautuksia, mutta et haluaisi odottaa niiden maksupäivään asti? Rahoille olisi käyttöä jo nyt. Ehkä tahtoisit remontoida niillä kotiasi tai mökkiäsi. Tai sitten tarvitsisit rahaa uusien lastenvaatteiden tai harrastusvälineiden ostamiseen.

On monia syitä, miksi ihmiset haluavat veronpalautukset tilille mahdollisimman pian. Esimerkiksi lomilla rahaa saattaa kulua odotettua enemmän, minkä vuoksi arkena joudutaan kiristämään vyötä. Ylimääräinen raha ei siis olisi pahitteeksi. Tai sitten on tarpeen tehdä suurempia hankintoja, jotka eivät voi odottaa montaa viikkoa tai kuukautta palautusten maksamiseen asti.

Veronpalautukset on mahdollista saada ennakkoon kulutusluoton muodossa. Verottaja ei siis koskaan maksa veronpalautusta ennakkoon. Voit hakea palautusta vastaavan summan luottoa ja maksaa sen pois esimerkiksi sitten, kun olet saanut veronpalautukset tilillesi.

Milloin vuoden 2023 veronpalautukset maksetaan?

Jos olet maksanut liikaa veroja, saat ylimääräisen osuuden veronpalautuksena takaisin. Veronpalautusten maksupäiviä on nykyään vuoden aikana useita.

Maksupäivä riippuu siitä, milloin oma verotus päättyy. Näet päättymispäivän verotuspäätöksestä ja OmaVero-palvelusta. Suurin osa suomalaisista saa veronpalautukset elokuussa tai syyskuussa.

Täältä löydät listan veronpalautusten maksupäivistä

Veronpalautuksen maksupäivät vuonna 2023

Veronpalautuspäivät:

  • 3.7.2023
  • 3.8.2023
  • 4.9.2023
  • 3.10.2023
  • 3.11.2023
  • 4.12.2023

Huomaa, että maksupäivä ja palautuksen määrä voivat muuttua, jos teet muutoksia veroilmoitukseen. Veronpalautuksen määrä voi pienentyä myös silloin, jos palautustasi on käytetty maksamattomien verojen maksamiseen tai ulosotossa olevien velkojen maksamiseen. Verottaja lähettää uuden verotuspäätöksen lokakuun loppuun mennessä. Näet uudesta päätöksestä korjatut tiedot veronpalautuksen määrästä ja maksupäivästä.

Veronpalautus ennakkoon kilpailuttamalla lainatarjoukset netissä

Tietoa veronpalautuksista

Saat veroilmoituksen tarkastettavaksi sitten, kun verotus on valmistunut. Veroilmoituksesta käy ilmi edellisen vuoden ansio- ja pääomatulot. Voit tarvittaessa tehdä korjauksia ilmoitukseen. Tyypillinen korjaus on esimerkiksi töissä käymisestä tulleiden matkakulujen ilmoittaminen. Jos kaikki tiedot ovat oikein, veroilmoituksen suhteen ei tarvitse tehdä mitään.

Jos olet edellisenä vuonna maksanut liikaa veroja, saat veronpalautusta. Kaikki eivät saa palautuksia samana päivänä, vaan ne maksetaan henkilöasiakkaille portaittain. Koko palautussumma kuitenkin tulee tilillesi kerralla. Näet palautettavan summan verotuspäätöksestä ja OmaVerosta. Palautussumma ja palautuspäivä saattavat vielä muuttua, jos veroilmoitukseen tehdään muutoksia.

On tärkeää muistaa ilmoittaa verottajalle oma tilinumero, jotta palautukset varmasti löytävät perille ajoissa. Jos olet ilmoittanut tilinumerosi verottajalle, se näkyy verotusilmoituksessasi ja OmaVerossa. Tarkista, että numero on oikea. Jos tilinumerosi on vaihtunut tai et ole vielä ilmoittanut sitä, voit tehdä sen OmaVerossa. Jos et syystä tai toisesta ilmoita tilinumeroasi verottajalle, joudut hakemaan palautukset pankista rahalähetyksenä.

Kilpailuta lainat helposti netissä!

Kilpailuta yli 30 pankin ja rahoitusyhtiön lainat Nordic Bank lainavertailun avulla ilmaiseksi ja ilman sitoutumista. Täytä lainahakemus.

Hae edullinen lainatarjous!

Lainahakemuksen täyttäminen ei velvoita vastaanottamaan lainaa. Kilpailuta jopa 35 pankkia turvallisesti verkossa.

Hae edullinen lainatarjous!

Lainahakemuksen täyttäminen ei velvoita vastaanottamaan lainaa. Kilpailuta jopa 30 pankkia turvallisesti verkossa.

Miten veronpalautukset voi saada ennakkoon?

Verottaja ei ikinä maksa veronpalautusta ennakkoon. Voit kuitenkin saada palautusta vastaavan summan tilillesi etukäteen ottamalla edullisen vakuudettoman kulutusluoton. Kulutusluottojen hakuprosessi on nopea ja helppo, joten saat rahat tilillesi pian. Parhaassa tapauksessa saat ne jo samana päivänä hakemuksen tekemisestä.

Katso verotuspäätöksestäsi, minkä verran olet saamassa palautusta. Kirjoita tuo summa lainahakemukseen. Saat rahat käyttöösi melkein heti, ja pääset ostamaan uusia tavaroita, tekemään remonttia tai mihin tarkoitukseen sitten haitkaan luottoa. Voit maksaa lainaa vähitellen pois, tai koko lainan kerralla veronpalautuspäivänä. Laina-ajasta sovitaan luotonmyöntäjän kanssa.

Kaikki lainat kannattaa kilpailuttaa ensin. Suomessa on monia pankkeja ja rahoitusyhtiöitä, jotka tarjoavat erilaisia lainoja. Korot ja kulut vaihtelevat luotonmyöntäjästä riippuen. Sen vuoksi ei välttämättä kannata tarttua heti ensimmäiseen vastaan tulevaan tarjoukseen, vaan lainat kannattaa kilpailuttaa. Kun etsit mahdollisimman edullisen lainan, voit säästää paljon rahaa.

Lainojen vertaileminen on helppoa lainavertailupalvelu Nordic Bankissa. Sinun tarvitsee täyttää vain yksi lainahakemus. Voit sillä saada jopa 30 lainatarjousta eri pankeista ja rahoitusyhtiöistä! Meidän kauttamme voit hakea vakuudetonta lainaa oman tarpeesi mukaan 500–70 000 euroa. Laina-aika on 1–15 vuotta.

Kannattaa myös kokeilla veroprosenttilaskuria ja varmistaa, että verotus on oikealla tasolla, jotta vältyt yllättäviltä mätkyiltä.

Kilpailuta lainatarjoukset

Usein kysytyt kysymykset 2023 veronpalautuksista:

Jos olet maksanut liikaa veroja vuoden aikana, ylimääräinen osuus maksetaan sinulle takaisin veronpalautuksena.

Verottaja ei koskaan maksa veronpalautuksia ennakkoon. Voit hakea veronpalautusta vastaavan summan edullisena kilpailutettuna kulutusluottona.

Verottaja ei maksa veronpalautusta ennakkoon, mutta voit hakea veronpalautusta vastaavan summan kulutusluottoa. Täytä ilmainen hakemus nettisivuillamme, niin alat pian saada lainatarjouksia. Lainaa voi lyhentää erissä kuukausittain tai sen voi maksaa vaikka kerralla pois veronpalautuspäivänä.

Veronpalautuksen määrä ja maksupäivä näkyy OmaVerossa sitten, kun olet saanut verotuspäätöksen.

Verotuspäätös tulee lokakuun loppuun mennessä.

Tyypillinen syy, jonka vuoksi veronpalautukset eivät tule on se, että verohallinnolla ei ole tiedossa oikeaa tilinumeroa. Palautuksen maksupäivä voi myös muuttua esimerkiksi jos sinä tai puolisosi täydentää veroilmoitustaan.

Vakuudeton kulutusluotto on yksityishenkilöiden kulutukseen tarkoitettu laina, jota varten ei tarvita vakuuksia. Vakuudetonta kulutusluottoa voi hakea kätevästi netistä.

Usein veronpalautusrahoille olisi käyttöä jo nyt, sillä arjessa riittää monenlaisia menoja. Veronpalautukset voi hakea ennakkoon kulutusluoton muodossa.

Esitäytetty veroilmoitus tulee useimmille asiakkaille kevään aikana. Tuolloin veroilmoitusta voi vielä korjata. Jos korjauksia tehdään, saat uuden verotuspäätöksen lokakuun loppuun mennessä.

Veronpalautuksen määrän ja maksupäivät näkyvät OmaVerosta.

Veroja maksetaan yksilöllisen veroprosentin mukaan. Saat veronpalautuksia, jos olet maksanut vuoden aikana liikaa veroja.

Veronpalautuspäiviä on useita. Veronpalautukset maksetaan heinäkuun ja joulukuun välillä. Suurin osa saa palautukset elokuussa tai syyskuussa. Näet oman maksupäiväsi OmaVerosta.

Lue myös:

Vertaile itsellesi sopiva laina kauttamme

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Tutustu evästekäytäntöömme.