Jokaiselle meistä tulee joskus eteen tilanne, jossa haluaisi tai tarvitsisi jotain oikein kovasti. Kyseessä voi olla jokin pienempi asia, kuten uusi parempi puhelin, tai jotain suurta kuten oma mökki tai auto. Säästöt eivät kuitenkaan välttämättä riitä hankintoihin. Silloin voi turvautua lainaan.

Lainan myöntämiseen vaikuttaa moni asia. Tärkeintä on, että lainanhakijan tulot ja menot ovat hyvässä suhteessa, eli hakija ei elä yli varojensa. Se, miten paljon hakijalle jää rahaa menojen jälkeen, vaikuttaa siihen, miten paljon lainaa hän voi saada. Lainanmyöntäjät tarkastelevat siis muitakin asioita kuin vain tulojen määrää.

Tuloilla on toki paljon merkitystä lainan myöntämisessä. Kovin pienillä tai epäsäännöllisillä tuloilla lainaa ei yleensä ole mahdollista saada. Usein pankeilla on tulojen vähimmäisvaatimus. Siksi alle 2000 euron tuloilla voi olla vaikeaa saada lainaa. Hakemuksen voi tietysti aina tehdä, vaikka ei olisi varma siitä, riittävätkö omat tulot lainan saamiseen.

Tulojen ei tarvitse olla palkkatuloja. Myös eläkeläinen voi saada lainaa. Eläkeläinen on pankille hyvä asiakas, koska eläke on tavallisesti vakaa tulonlähde, suuret hankinnat on jo tehty ja lapset ovat muuttaneet omilleen. Eläkeläisen taloudellinen tilanne on siis usein vakaampi kuin esimerkiksi nuoren perheen.

Kilpailuta lainat helposti netissä!

Kilpailuta yli 30 pankin ja rahoitusyhtiön lainat Nordic Bank lainavertailun avulla ilmaiseksi ja ilman sitoutumista. Täytä lainahakemus.

Kilpailuta pankit verkossa

Kokeile laskurilla, minkä verran voit saada lainaa yksin tai yhdessä rinnakkaishakijan kanssa

Nyt voit kokeilla helppokäyttöisellä laskurillamme, kuinka paljon voit saada lainaa 2000 euron tuloilla. Kätevä laskuri kertoo heti arvion lainan määrästä ja kuukausierän koosta. Lainan määrä voi olla paljon suurempi yhteishakijan kanssa kuin yksin hakiessa. Siksi hakemus kannattaa tehdä aina yhdessä. Näin on varsinkin silloin, kun yhteishakijan tulot ovat suuremmat kuin päähakijan tulot. Joka tapauksessa yhteishakija parantaa lainan saamisen mahdollisuutta.

Valitse laskurista ensin hakijoiden määrä, eli haetko lainaa yksin vai yhteishakijan kanssa. Valitse sen jälkeen lainan vuosikorko ja kerro molempien hakijoiden tulot ja menot. Laskurissa pyydetään tietoa nettotuloista. Tämä tarkoittaa siis sitä summaa, jonka saat tilillesi palkkapäivänä eli palkkaa, josta on vähennetty verot ja muut vastaavat pakolliset maksut.

Klikkaa sitten Laske-painiketta, niin pääset tarkastelemaan arviota lainan määrästä. Huomaa, että laskurissa näkyvät luvut ovat vain alustavia arvioita, eivät välttämättä lopullisia lukuja. Lainatarjoukset ovat aina asiakaskohtaisia. Ne laaditaan hakijan yksilöllisen tilanteen perusteella. Siksi laskurissa voidaan esittää vain suuntaa antavia arvioita.

Laskurin luvut perustuvat antamiisi tietoihin. Todellisuudessa lainamäärään vaikuttavat tulojen lisäksi monet muutkin asiat. Lainanantajia kiinnostaa erityisesti tulojen ja menojen suhde, luottotiedot sekä muut lainat. Lainasummaan voivat vaikuttaa myös laina-aika sekä rahojen käyttötarkoitus.

Lisäksi lainanantajien vaatimukset vaihtelevat jonkin verran. Tämän vuoksi lainasummatkin voivat vaihdella rahoituslaitosten välillä. Jokin rahoituslaitos voi tarjota isompaa lainaa kuin jokin toinen. Tai voi käydä myös niin, että jokin taho ei myönnä lainaa ollenkaan, mutta joku toinen pankki antaakin lainan.

Kun tahdot tietää, minkä verran voit saada lainaa tällä hetkellä, täytä lainahakemus Nordic Bankin nettisivuilla. Saat jo parin minuutin kuluttua ensimmäiset tarjoukset sähköpostiisi. Hakemuksen tekeminen on ilmaista. Se ei velvoita sinua mihinkään, eli voit huoletta kokeilla, millaisen lainan voisit saada tällä hetkellä yksin tai yhdessä rinnakkaishakijan kanssa.

Arvioi lainamäärä
Hakija 1

HAKIJA 2

Laske
Arvioitu lainan määrä
Laina-aika:

0 vuotta

Korko:

0.0 %

Kuukausierä:

0.00 €

Lainamäärä:

0.00 €

Hae lainaa

Lainanmyöntäjä tarkastelee lainan määrää suhteessa tuloihin

Vaikka tulot olisivat suuret, ei se takaa sitä, että lainaa myönnetään. Lainanmyöntäjä on kiinnostunut lähinnä tulojen ja menojen suhteesta eli maksuvarasta. Maksuvaralla tarkoitetaan summaa, joka lainanhakijalle jää pakollisten menojen jälkeen. Tuon summan pitäisi kattaa kaikkien menojen lisäksi haettavan lainan lyhennykset. Jos maksuvaraa ei ole riittävästi, ei lainaa myönnetä, vaikka tulot olisivat kuinka suuret. Maksuvara vaikuttaa siihen, minkä kokoisen lainan henkilö voi saada.

Kielteinen vastaus lainahakemukseen voi harmittaa kovasti. Mutta on kuitenkin kaikkien osapuolten etu, että lainaa ei myönnetä, jos maksuvaraa ei ole. Jos lainoja myönnettäisiin holtittomasti, useampi lainanhakija joutuisi ahdinkoon, kun ei pystyisikään lyhentämään lainaansa sovitusti. Siksi on tärkeää, että laina on sopivan kokoinen suhteessa tuloihin.

Miten maksuvara lasketaan?

Maksuvara on summa, joka jää palkasta jäljelle kaikkien menojen jälkeen. Pakollisiksi menoiksi lasketaan esimerkiksi asumiskulut, vakuutukset, matkakulut, ruokakulut, lasten päivähoitomaksut ja lainanlyhennykset. Kun nämä kaikki vähennetään nettotuloista, jäljelle jäävä summa on maksuvara.

Kun haet lainaa, maksuvaran tulisi riittää kaikkien nykyisten menojen lisäksi myös uuden lainan lyhentämiseen korkoineen ja kuluineen. Mielellään pitäisi jäädä myös hieman rahaa säästöön joka kuukausi, jotta rahatilanteesta ei tule liian tiukka. Yllätyksiä voi aina tulla eteen, ja niihin pystyy varautumaan puskurirahaston avulla.

Toteuta unelmasi, fiksusti!

Lainojen yhdistäminen voi parantaa maksukykyä

Maksukykyä voi onneksi pyrkiä parantamaan monilla eri tavoilla. Voit yrittää karsia kuluja ja keksiä keinoja, joilla voisit saada jostain lisää tuloja. Yksi hyvä keino maksukyvyn parantamiseen on olemassa olevien lainojen yhdistäminen.

Usein käy niin, että osamaksuja ja pieniä luottoja kertyy maksettavaksi useita yhtä aikaa. Maksat ehkä televisiota ja sänkyä osamaksulla, minkä lisäksi olet tehnyt ostoksia luottokortilla ja nostanut kulutusluoton. Tällaisessa tilanteessa sinulla kuluu joka kuukausi paljon rahaa pelkästään lainojen ja luottojen korkoihin ja kuluihin.

Kaikki nämä lainat on mahdollista yhdistää. Silloin maksat vain yhden lainan korkoja ja kuluja, joten säästöä tulee todennäköisesti paljon. Maksukykysi paranee, joten taloudellinen tilanteesi tasapainottuu ja voit saada jatkossa helpommin lainoja, kun maksuvarasi on suurempi. Lisäksi pysyt paremmin kärryillä lainoistasi, kun niitä ei ole niin monta.

Hae edullinen lainatarjous!

Lainahakemuksen täyttäminen ei velvoita vastaanottamaan lainaa. Kilpailuta jopa 30 pankkia turvallisesti verkossa.

Hae edullinen lainatarjous!

Lainahakemuksen täyttäminen ei velvoita vastaanottamaan lainaa. Kilpailuta jopa 30 pankkia turvallisesti verkossa.

Miten lainat yhdistetään?

Laske, miten paljon sinulla on vielä maksamatta osamaksuja ja luottoja. Kirjoita tuo summa lainahakemukseen. Jos sinulle myönnetään laina, voit maksaa rahoilla kaikki pienemmät velkasi pois, ja sinulle jää lyhennettäväksi ainoastaan yksi laina.

Joskus kaikkien lainojen yhdistäminen ei onnistu kerralla. Tällaisessa tilanteessa voi olla kannattavaa yhdistää kuitenkin edes osa kalliskorkoisimmista lainoista. Kaikkien lainojen yhdistämistä voi yrittää taas myöhemmin uudestaan.

Nordic Bankin kautta voit hakea lainaa 500–70 000 euroa ilman takaajia ja vakuuksia. Pystyt meidän avullamme toteuttamaan isojakin haaveita ja yhdistämään suuren määrän lainoja. Laina-aika on 1–15 vuotta. Lainaa voi hakea myös yhdessä toisen hakijan kanssa. Jos olette tekemässä hankintoja tai hakemassa yhdistelylainaa puolisosi kanssa, tehkää lainahakemus yhdessä, niin voitte saada isomman lainasumman, pienemmän koron ja muutenkin paremmat ehdot.

Hae lainatarjoukset

Usein kysytyt kysymykset 2000 euron tuloilla lainaamisesta:

Pienillä tai epäsäännöllisillä tuloilla voi olla vaikea saada lainaa. Usein pankeilla on vähimmäisvaatimus tuloille. Tulojen lisäksi pankit ovat kiinnostuneita menoista, sillä rahaa pitää jäädä pakollisten menojen jälkeen riittävästi myös lainan lyhentämiseen. Riippuu siis aivan tilanteesta, millaisen lainasumman 2000 euron tuloilla voi saada.

Usein pankeilla on jonkinlaiset vähimmäisvaatimukset tuloille. Nämä vaatimukset vaihtelevat. Voit tehdä lainahakemuksen, niin saat tietää, voitko saada lainaa tällä hetkellä nykyisillä tuloillasi.

Lainan määrään vaikuttavat tulojen lisäksi esimerkiksi myös menot, muut lainat ja muu varallisuus sekä lasten määrä. Nyrkkisääntönä pidetään, että velanhoitoon saisi mennä nettotuloista korkeintaan 40 %.

50 000 euron laina ilman vakuuksia vaatii melko suuria tuloja. Lainapäätökseen vaikuttavat monet muutkin asiat kuin tulot, kuten menot, lasten määrä ja muu varallisuus. Lisäksi mahdollinen toinen hakija vaikuttaa lainan saamiseen. Isompia lainasummia kannattaakin aina hakea yhteishakijan kanssa. Kannattaa täyttää lainahakemus - kokeilemalla selviää, paljonko voit saada lainaa.

Nyrkkisääntönä pidetään sitä, että kuukausittaisista nettotuloista saisi kulua lainanhoitoon korkeintaan 40 %. Mitään virallista ylärajaa ei kuitenkaan ole olemassa, sillä suurituloisen tulot riittävät kyllä elämiseen, vaikka puolet tuloista menisi lainanhoitoon.

Asuntolainaa voi ehkä saada noin 150 000 euroa 2500 euron tuloilla. Vakuudettomien lainojen maksimimäärä on 70 000 euroa. Lainan määrään vaikuttavat monet asiat, kuten menot ja muu varallisuus.

Lainan saaminen vaatii riittävästi ikää (usein vähintään 20 vuotta), puhtaita luottotietoja, vakituista osoitetta Suomessa sekä säännöllisiä tuloja. Näiden lisäksi luotonmyöntäjillä voi olla omia vaatimuksiaan, joiden perusteella lainapäätöksiä tehdään. Vaatimukset saattavat liittyä esimerkiksi hakijan ikään ja tulotasoon.

Saat kilpailutettua vakuudettomat lainat Nordic Bankin nettisivuilla kätevästi yhdellä hakemuksella. Tavoitat yhdellä ilmaisella hakemuksella kymmeniä lainantarjoajia. Vertaile tarjouksia ja valitse niistä parhaiten omiin tarpeisiisi sopiva.

Monet pankit ja rahoitusyhtiöt tarjoavat pieniä lainoja pienituloisille. Täytä hakemus Nordic Bankissa, niin tavoitat yhdellä hakemuksella jopa yli 30 lainantarjoajaa. Osa niistä saattaa tehdä kielteisen lainapäätöksen, osa saattaa myöntää lainan.

Nordic Bankin kautta lainaa ilman takaajia voi hakea enintään 70 000 euroa. Sopiva lainan määrä riippuu hakijan tuloista, menoista ja muusta varallisuudesta.

Lainaa ei kannata ottaa, jos epäilet, että et pysty maksamaan sitä takaisin ajallaan. Uutta lainaa ei kannata ottaa silloinkaan, jos sinulla on jo paljon velkaa suhteessa tuloihin. Tällöin yhdistelylainan ottaminen saattaa kuitenkin olla mahdollista, koska se ei kasvata velan kokonaismäärää ja sen tarkoitus on tasapainottaa taloutta.

Eniten lainanmyöntäjiä kiinnostaa tulojen ja menojen suhde. Tulojen pitäisi riittää kaikkien menojen jälkeen myös lainan lyhentämiseen. Lisäksi luotonmyöntäjät ottavat selvää maksuhistoriastasi ja luottotiedoistasi. Jos luottotiedot eivät ole kunnossa tai hakija elää jatkuvasti yli varojensa, ei lainaa yleensä voi saada.

Lue lisää:

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Tutustu evästekäytäntöömme.