Jokaiselle meistä tulee joskus eteen tilanne, jossa haluaisi tai tarvitsisi jotain oikein kovasti. Kyseessä voi olla jokin pienempi asia, kuten uusi parempi puhelin, tai jotain suurta kuten oma mökki tai auto. Säästöt eivät kuitenkaan välttämättä riitä hankintoihin. Silloin voi turvautua lainaan.

Lainan myöntämiseen vaikuttaa moni asia. Tärkeintä on, että lainanhakijan tulot ja menot ovat hyvässä suhteessa, eli hakija ei elä yli varojensa. Se, miten paljon hakijalle jää rahaa menojen jälkeen, vaikuttaa siihen, miten paljon lainaa hän voi saada. Lainanmyöntäjät tarkastelevat siis muitakin asioita kuin vain tulojen määrää.

Tuloilla on toki paljon merkitystä lainan myöntämisessä. Kovin pienillä tai epäsäännöllisillä tuloilla lainaa ei yleensä ole mahdollista saada. Usein pankeilla on tulojen vähimmäisvaatimus. Siksi alle 2000 euron tuloilla voi olla vaikeaa saada lainaa. Hakemuksen voi tietysti aina tehdä, vaikka ei olisi varma siitä, riittävätkö omat tulot lainan saamiseen.

Tulojen ei tarvitse olla palkkatuloja. Myös eläkeläinen voi saada lainaa. Eläkeläinen on pankille hyvä asiakas, koska eläke on tavallisesti vakaa tulonlähde, suuret hankinnat on jo tehty ja lapset ovat muuttaneet omilleen. Eläkeläisen taloudellinen tilanne on siis usein vakaampi kuin esimerkiksi nuoren perheen.

Lainanmyöntäjä tarkastelee lainan määrää suhteessa tuloihin

Vaikka tulot olisivat suuret, ei se takaa sitä, että lainaa myönnetään. Lainanmyöntäjä on kiinnostunut lähinnä tulojen ja menojen suhteesta eli maksuvarasta. Maksuvaralla tarkoitetaan summaa, joka lainanhakijalle jää pakollisten menojen jälkeen. Tuon summan pitäisi kattaa kaikkien menojen lisäksi haettavan lainan lyhennykset. Jos maksuvaraa ei ole riittävästi, ei lainaa myönnetä, vaikka tulot olisivat kuinka suuret. Maksuvara vaikuttaa siihen, minkä kokoisen lainan henkilö voi saada.

Lainavertailu on helppoa kauttamme

Kielteinen vastaus lainahakemukseen voi harmittaa kovasti. Mutta on kuitenkin kaikkien osapuolten etu, että lainaa ei myönnetä, jos maksuvaraa ei ole. Jos lainoja myönnettäisiin holtittomasti, useampi lainanhakija joutuisi ahdinkoon, kun ei pystyisikään lyhentämään lainaansa sovitusti. Siksi on tärkeää, että laina on sopivan kokoinen suhteessa tuloihin.

Miten maksuvara lasketaan?

Maksuvara on summa, joka jää palkasta jäljelle kaikkien menojen jälkeen. Pakollisiksi menoiksi lasketaan esimerkiksi asumiskulut, vakuutukset, matkakulut, ruokakulut, lasten päivähoitomaksut ja lainanlyhennykset. Kun nämä kaikki vähennetään nettotuloista, jäljelle jäävä summa on maksuvara.

Kun haet lainaa, maksuvaran tulisi riittää kaikkien nykyisten menojen lisäksi myös uuden lainan lyhentämiseen korkoineen ja kuluineen. Mielellään pitäisi jäädä myös hieman rahaa säästöön joka kuukausi, jotta rahatilanteesta ei tule liian tiukka. Yllätyksiä voi aina tulla eteen, ja niihin pystyy varautumaan puskurirahaston avulla.

Löydä edullinen laina nopeasti Nordic Bankista

Lainojen yhdistäminen voi parantaa maksukykyä

Maksukykyä voi onneksi pyrkiä parantamaan monilla eri tavoilla. Voit yrittää karsia kuluja ja keksiä keinoja, joilla voisit saada jostain lisää tuloja. Yksi hyvä keino maksukyvyn parantamiseen on olemassa olevien lainojen yhdistäminen.

Usein käy niin, että osamaksuja ja pieniä luottoja kertyy maksettavaksi useita yhtä aikaa. Maksat ehkä televisiota ja sänkyä osamaksulla, minkä lisäksi olet tehnyt ostoksia luottokortilla ja nostanut kulutusluoton. Tällaisessa tilanteessa sinulla kuluu joka kuukausi paljon rahaa pelkästään lainojen ja luottojen korkoihin ja kuluihin.

Laske paljonko voi saada lainaa 2000 euron tuloilla

Kaikki nämä lainat on mahdollista yhdistää. Silloin maksat vain yhden lainan korkoja ja kuluja, joten säästöä tulee todennäköisesti paljon. Maksukykysi paranee, joten taloudellinen tilanteesi tasapainottuu ja voit saada jatkossa helpommin lainoja, kun maksuvarasi on suurempi. Lisäksi pysyt paremmin kärryillä lainoistasi, kun niitä ei ole niin monta.

Miten lainat yhdistetään?

Laske, miten paljon sinulla on vielä maksamatta osamaksuja ja luottoja. Kirjoita tuo summa lainahakemukseen. Jos sinulle myönnetään laina, voit maksaa rahoilla kaikki pienemmät velkasi pois, ja sinulle jää lyhennettäväksi ainoastaan yksi laina.

Joskus kaikkien lainojen yhdistäminen ei onnistu kerralla. Tällaisessa tilanteessa voi olla kannattavaa yhdistää kuitenkin edes osa kalliskorkoisimmista lainoista. Kaikkien lainojen yhdistämistä voi yrittää taas myöhemmin uudestaan.

Nordic Bankin kautta voit hakea lainaa 500–70 000 euroa ilman takaajia ja vakuuksia. Pystyt meidän avullamme toteuttamaan isojakin haaveita ja yhdistämään suuren määrän lainoja. Laina-aika on 1–15 vuotta. Lainaa voi hakea myös yhdessä toisen hakijan kanssa. Jos olette tekemässä hankintoja tai hakemassa yhdistelylainaa puolisosi kanssa, tehkää lainahakemus yhdessä, niin voitte saada isomman lainasumman, pienemmän koron ja muutenkin paremmat ehdot.

Lue lisää:

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Tutustu evästekäytäntöömme.