Lainaa opiskelijalle

Edullinen laina opiskelijalle

Lainat kannattaa kilpailuttaa etenkin silloin, kun oma taloudellinen tilanne on tiukka. Opiskelijankin on mahdollista saada vakuudetonta lainaa.

Nordic Bankissa kilpailutat lainat helposti ja nopeasti ja saat edullisen lainan heti.

Lainatarjoukset yli 30 pankilta  

 Ei velvoita tai sido mihinkään

 Palvelu auki 24/7

Lainat kannattaa kilpailuttaa etenkin silloin, kun oma taloudellinen tilanne on tiukka. Opiskelijankin on mahdollista saada vakuudetonta lainaa. Nordic Bankissa kilpailutat lainat helposti ja nopeasti ja saat edullisen lainan heti.

Yhdellä ilmaisella hakemuksella voit saada jopa 35 tarjousta eri pankeista ja rahoitusyhtiöistä! Hakemuksen tekeminen on ilmaista, eikä se sido tai velvoita sinua mihinkään.

Lainojen kilpailuttaminen on erittäin tärkeää, koska sillä tavalla löydät helposti mahdollisemman edullisen lainan. Nordic Bankin kautta voit hakea oman tarpeesi mukaan lainaa 500–70 000 euroa. Laina-aika on 1–15 vuotta.

Arvioitu kuukausierä

Esimerkki lainakustannuksista: Luoton määrä €. Nimelliskorko %. Luoton todellinen vuosikorko %. Avausmaksu €. Takaisinmaksuaika v. Luoton ja luottokustannusten yhteismäärä €.

Yhdellä ilmaisella hakemuksella voit saada jopa yli 30 tarjousta eri pankeista ja rahoitusyhtiöistä! Hakemuksen tekeminen on ilmaista, eikä se sido tai velvoita sinua mihinkään.

Lainojen kilpailuttaminen on erittäin tärkeää, koska sillä tavalla löydät helposti mahdollisemman edullisen lainan. Nordic Bankin kautta voit hakea oman tarpeesi mukaan lainaa 500–70 000 euroa. Laina-aika on 1–15 vuotta.

Opintolaina ja muut lainat opiskelijalle

Useimmiten opiskelijoille suositellaan opintolainaa opiskeluajan elämisen kustannusten rahoittamiseen. Opintolaina on matalakorkoinen laina, jolle saa valtiontakauksen. Opintotuki ei yleensä riitä kattamaan omillaan asuvan opiskelijan kuukausittaisia kuluja, minkä vuoksi monen on käytännössä pakko nostaa opintolainaa.

Opintolaina on hyvä vaihtoehto, jos opiskelija tarvitsee opintotuen lisäksi säännöllisesti rahaa pakollisiin menoihin. Opintolainan korot ovat tällä hetkellä todella matalalla, joten kyseessä on halpa laina. Lainan takaisinmaksu aloitetaan vasta sitten, kun opinnot on saatu päätökseen.

Aina opiskelijalla ei ole kuitenkaan tarvetta jatkuvalle opintolainalle, vaan arjen pakolliset menot saadaan rahoitettua muilla keinoilla. Silti eteen voi tulla tilanne, jossa tarvitaan ylimääräistä rahaa jotain yksittäistä hankintaa varten. Ylimääräistä rahaa saatetaan tarvita vaikkapa uuden tietokoneen ostamiseen. Tällaisessa tilanteessa opiskelijan on mahdollista hakea lyhytaikaista vakuudetonta lainaa.

Lainaa opiskelijalle ilman vakuuksia

Pieniä pikavippejä on mahdollista saada, vaikka ei olisi tuloja. Jotkin lainanmyöntäjät eivät vaadi selvitystä tuloista, minkä vuoksi myös tuloton opiskelija voi saada lyhytaikaisen lainan. Opintotukea ja opintolainaa ei yleensä katsota tuloiksi. Tietysti lainanhakijan täytyy itse ensiksi varmistaa, että varmasti kykenee maksamaan lainan sovitusti takaisin.

Isompien lainojen saaminen on todennäköisesti hyvin hankalaa tai mahdotonta, jos palkkatuloja ei ole tai niitä on vain vähän. Moni opiskelija kuitenkin käy töissä opintojen ohella, mikä mahdollistaa isompienkin lainojen saamisen.

Lainaa 18v opiskelijalle

Mistä edullinen laina opiskelijalle?

Kaikkein edullisin laina opiskelijalle on opintolaina. Siihen kannattaa turvautua, jos opiskelija tarvitsee säännöllisesti rahaa opintotuen lisäksi, eikä palkkatuloja ole. Jos et tarvitse rahaa joka kuukausi, mutta tarvitset silloin tällöin ylimääräistä rahaa esimerkiksi yksittäisiin hankintoihin, voit hakea vakuudetonta lainaa.

Vakuudetonta lainaa varten ei tarvita takaajia tai vakuuksia. Lainan hakuprosessi on siis helppo ja nopea. Rahat saa tilille parhaassa tapauksessa jo samana päivänä.

Opiskelijaa koskee vakuudetonta lainaa hakiessa samat vaatimukset kuin muitakin. Vaatimukset voivat vaihdella jonkin verran lainapaikasta riippuen. Voit aina tehdä lainahakemuksen Nordic Bankin nettisivuilla, vaikka et olisi varma, täytätkö lainaehdot. 

Hakemuksen tekeminen ei sido eikä velvoita mihinkään. Se on myös ilmaista. Voit siis huoletta tehdä hakemuksen ja katsoa, miten lainanmyöntäjät siihen vastaavat. Välitämme hakemuksesi 35 eri pankille ja rahoitusyhtiölle.

Lainanhakijan täytyy olla täysi-ikäinen. Moni lainapaikka myöntää lainaa 18-vuotiaalle opiskelijalle, mutta osa lainapaikoista vaatii korkeampaa ikää. Tällaisilla luotonmyöntäjillä voi olla vaatimus, että hakijan iän tulee olla esimerkiksi vähintään 24 vuotta.

Hakijalla tulee olla myös puhtaat luottotiedot. Lainaa ei yleensä myönnetä, jos henkilöllä on maksuhäiriömerkintöjä. Lisäksi hakijalla pitää olla vakituinen osoite Suomessa ja verkkopankkitunnukset.

Tavallisesti luotonmyöntäjät haluavat, että hakijalla on tuloja. Opintotukea ja opintolainaa ei yleensä katsota tuloiksi, vaan tulojen pitää olla palkka- tai eläketuloja. Kaikki luotonmyöntäjät eivät kuitenkaan vaadi selvitystä hakijan tuloista, joten tulottoman henkilön on mahdollista saada pieniä vakuudettomia lainoja. Toki tällaisessa tilanteessa hakijan tulee itse varmistaa, että pystyy varmasti maksamaan lainan takaisin, jotta ei joudu sen kanssa ongelmiin.

Opiskelijastatus ei siis ole yleensä este vakuudettoman lainan saamiselle. Luotonmyöntäjät ovat kiinnostuneita lähinnä hakijan tulojen ja menojen suhteesta. Jos opiskelijalla on palkka- tai eläketuloja, lainaa myönnetään todennäköisemmin. Pikavipin voi jossain tapauksissa saada myös ilman tuloja.

Lainaa helposti netistä opsikelijalle

Mitä kannattaa ottaa huomioon, kun hakee lainaa

Aivan ensimmäinen asia, joka kannattaa tehdä, kun tarvitsee lainaa, on lainojen kilpailuttaminen. Nordic Bank auttaa löytämään edullisen lainan opiskelijalle. Lainat on hyvä kilpailuttaa, vaikka haettava lainasumma olisi pieni. Eri luotonmyöntäjät tarjoavat eri suuruista korkoa lainoille, ja suuri korko pienessäkin lainassa tarkoittaa paljon enemmän maksettavaa sinulle. Kannattaa siis etsiä mahdollisimman matalakorkoinen laina.

Kaikkein helpointa lainojen kilpailuttaminen on lainavertailupalvelussa. Nordic Bank vertailee jopa 35 pankkia ja rahoitusyhtiötä yhdellä ilmaisella hakemuksella. Hakemuksen tekeminen on helppoa, eikä se sido tai velvoita sinua mihinkään. Voit hakea kauttamme lainaa 500–70 000 euroa ilman vakuuksia.

Lainatarjoukset lähetetään sähköpostiisi, minkä lisäksi ne tulevat näkyviin palveluumme. Siellä ne järjestyvät automaattisesti pienimmän koron mukaan. Tarjouksista kannattaa tarkastella etenkin lainan ehtoja, nimelliskorkoa, todellista vuosikorkoa sekä tilinhoitopalkkioita ja muita kuluja.

lainaa opiskelijalle heti

Nimelliskorko on lainan korko, eli rahan hinta. Todellinen vuosikorko sisältää koron ja kaikki muut lainan kulut, kuten tilinhoitopalkkiot ja avausmaksun, joten se kertoo hyvin lainan kustannuksista.

Erityisesti pieniä lainoja vertailtaessa kannattaa kiinnittää huomiota euromääräisiin summiin, ei pelkkiin prosentteihin. Nimittäin pienlainassa todellinen vuosikorko voi näyttää korkealta, mutta kun tarkastelee, mitä se tarkoittaa euromääräisesti, huomaakin että välttämättä kyse ei ole isoista summista.

Vakuudettoman lainan kiva puoli on sen nopeus. Lainaa on helppo hakea netistä, ja rahat saa tilille parhaassa tapauksessa jo samana päivänä. Meidän avullamme saat lainaa opiskelijalle heti.

Lainojen vertaileminen Nordic Bankissa on helppoa

Lainojen vertaileminen Nordic Bankissa on helppoa

Suomalainen lainavertailupalvelu Nordic Bank auttaa sinua löytämään edullisen lainan. Kilpailutamme 35 eri pankkia ja rahoitusyhtiötä, joten saat kattavan kuvan lainamarkkinoista yhdellä helpolla hakemuksella.

Saat lainatarjoukset sähköpostiisi. Ensimmäiset tulevat jo parissa minuutissa. Sen lisäksi näet ne myös palvelustamme, jossa ne järjestyvät automaattisesti pienimmän koron mukaan.

Meidän kauttamme voit hakea lainaa ilman vakuuksia ja takaajia 500 eurosta 70 000 euroon asti. Laina-aika on 1–15 vuotta. Pikavipin laina-aika voi olla myös alle vuoden mittainen. Vakuudettoman lainan voi käyttää rahat mihin tahansa tarkoitukseen. Sillä voi esimerkiksi ostaa uusia kodinkoneita tai puhelimen, korjata autoa tai vaikkapa järjestää juhlat.

Lainavertailu kannattaa tehdä aina aika-ajoin

Rahat saa tilille todella nopeasti, jopa jo muutamassa tunnissa. Tämän vuoksi vakuudettomat lainat soveltuvat hyvin tilanteisiin, joissa tarvitset vähän ylimääräistä rahaa pian.

Lainaa voi saada kuka tahansa täysi-ikäinen, myös opiskelija. Usein hakijalta vaaditaan eläke- tai palkkatuloja. Lisäksi hakijalla pitää olla puhtaat luottotiedot. Vakuudettomia lainoja varten ei tarvita takaajia eikä vakuuksia.

Voit aina tehdä lainahakemuksen nettisivuillamme, vaikka et olisi täysin varma, täytätkö ehdot. Hakemuksen tekeminen ja tarjousten katsominen ei vielä sido sinua mihinkään, joten se on riskitöntä.

Säästä rahaa yhdistämällä osamaksut ja lainat yhdeksi lainaksi

Usein ihmisille kertyy kaikenlaisia lainoja useisiin eri paikkoihin. Erilaisia tuotteita ja palveluita ostetaan osamaksulla ja isompia hankintoja tehdään kulutusluotoilla. Tällöin rahaa kuluu paljon pelkkiin lainojen korkoihin ja kuluihin. Useiden lainojen maksaminen on kallista ja hankalaa. Yhdistämällä osamaksut ja lainat yhdeksi lainaksi voit säästää paljon rahaa ja selkeyttää taloudellista tilannettasi. Yhdistelylaina voi myös pidentää maksuaikaa, mikä helpottaa taloudellista tilannettasi, sillä käyttöösi jää enemmän rahaa kuukausittain.

Voit hakea yhdistelylainaa, jos taloudellinen tilanteesi ja luottotietosi ovat kunnossa. Lainan hakeminen onnistuu myös yhdessä rinnakkaishakijan kanssa. Rinnakkaishakija parantaa lainan saamisen mahdollisuutta huomattavasti, varsinkin jos päähakijalla on pienet tulot ja rinnakkaishakijan taloudellinen tilanne on parempi. Yhdessä voitte saada isomman yhdistelylainan sekä matalamman koron.

Käytännössä lainojen yhdistäminen tapahtuu sillä tavalla, että lasket minkä verran sinulla on vakuudettomia lainoja yhteensä ja haet sitten sellaisen lainan, joka kattaa nuo kaikki muut lainat. Kun saat rahat tilillesi, maksat niillä kaikki muut pienet lainasi pois. Näin sinulle jää vain yksi laina. Säästät rahaa joka kuukausi ja taloudellinen tilanteesi on helpommin hallittavissa. Pysyt helposti kärryillä sen suhteen minkä verran lainaa on vielä jäljellä.

Velan määrä pysyy samana, mutta säästöä syntyy silti. Säästö tulee siitä, että maksat enää vain yhden lainan kuluja monen sijaan. Lisäksi isommassa lainassa on yleensä matalampi korko, eli yksi isompi laina tulee halvemmaksi kuin monta pientä yhteensä.

Yhdistelylainan avulla saat neuvoteltua myös takaisinmaksuajan uusiksi. Takaisinmaksuajan avulla voit säätää kuukausierän kokoa itsellesi sopivaksi. Lyhyemmällä maksuajalla saat maksettua velan nopeammassa tahdissa, eli pääset velattomaksi pian. Pitemmällä maksuajalla taas saat kuukausierästä pienemmän, jolloin saat kuukausibudjettiin enemmän liikkumavaraa.

Säästä rahaa yhdistämällä osamaksut ja lainat yhdeksi edullisemmaksi lainaksi

Voit hakea yhdistelylainaa ilman vakuuksia enintään 70 000 euroa. Ei ole mitään rajoja sen suhteen, kuinka monta lainaa voidaan yhdistää, vaan rajoitus koskee ainoastaan lainasummaa. Tavallisesti lainoja yhdistetään noin 5–15 kappaletta, mutta niitä voi olla myös tätä vähemmän tai enemmän.

Joskus käy niin, että kaikkien lainojen yhdistäminen ei onnistu heti ensimmäisellä kerralla. Tällaisessa tilanteessa saattaa silti olla kannattavaa ottaa pienempi yhdistelylaina ja yhdistää edes osa korkeakorkoisimmista lainoista. Toinen vaihtoehto on kokeilla esimerkiksi lainojen vyöryttämistä. Yhdistelylainaa voi hakea myöhemmin uudestaan sitten, kun lainojen määrä on vähentynyt.

Joustoluotto opiskelijalle

Joustoluotto on jatkuva laina, joka toimii pitkälti samaan tyyliin kuin luottokortti. Et kuitenkaan saa fyysistä korttia, vaan virtuaalisen luottotilin sekä luottorajan. Voit itse tehdä useita nostoja luottotililtä luottorajan puitteissa. Luottoraja kertoo, minkä verran voit nostaa lainaa käyttöösi yhteensä. Luotto palautuu takaisin nostettavaksi sitä mukaan, kun olet maksanut sitä takaisin.

Joustoluotto opiskelijalle

Luottokorteissa on usein melko korkea korko, minkä vuoksi niiden käyttäminen voi tulla kalliiksi. Siksi parempi vaihtoehto opiskelijalle voi olla joustoluoton hakeminen. Joustoluotto toimii kätevänä taloudellisena puskurina, johon voit turvautua, kun eteen tulee mitä tahansa yllättäviä menoja. Saat nostaa juuri tarvitsemasi määrän lainaa juuri silloin kun sitä tarvitset. Korkoja maksetaan vain siitä osasta, joka on nostettu omalle pankkitilille. Tällaisella luotolla voi maksaa helposti esimerkiksi tietokoneen korjauttamisen tai uuden ostamisen, auton kuluja tai terveydenhoitokuluja. Raha-asiat eivät enää aiheuta niin paljon stressiä, kun tiedät että saat tarvittaessa rahaa lainaan helposti.

Tällainen joustava luotto sopii toki myös mukavien asioiden toteuttamiseen, kuten lomamatkan kulujen kattamiseen tai juhlien järjestämiseen. Rahojen käyttökohdetta ei määrätä mitenkään, eli saat käyttää ne ihan mihin itse haluat.

Yleensä lainan saaminen vaatii jonkinlaisia tuloja. Joustoluotto voidaan myöntää opiskelijalle ainakin, jos hän käy osa-aikatyössä eli hänellä on jonkin verran palkkatuloja.

Joillakin lainapaikoilla on vaatimuksia myös hakijan iän suhteen. Jotkut eivät myönnä lainaa esimerkiksi alle 20-vuotiaalle. Kaikilla ei kuitenkaan ole tällaisia vaatimuksia, joten voit aivan hyvin saada lainaa jostain, vaikka oletkin saanut kielteisen päätöksen jostain toisesta paikasta.

Voit aina tehdä lainahakemuksen, vaikka et ole varma voitko saada lainaa tällä hetkellä. Lainan hakeminen ei sido mihinkään, eli voit huoletta lähettää hakemuksen ja katsoa millaisia vastauksia siihen saat.

Kiinnitä näihin huomiota lainojen vertailussa

Lainojen vertailussa kannattaa kiinnittää huomiota moniin asioihin, jotka vaikuttavat lainan kokonaiskustannuksiin, kuukausierään ja takaisinmaksuun. Tässä muutamia tärkeitä seikkoja, joihin erityisesti kannattaa kiinnittää huomiota:

Korko
Korko on yksi tärkeimmistä tekijöistä, jolla on suuri vaikutus lainan kustannuksiin. Korko määrittää sen, minkä verran maksat lainasta luotonmyöntäjälle lainan lyhennyksen lisäksi. Pyydä tarjous monesta eri paikasta, jotta pääset vertailemaan korkoja ja valitsemaan edullisimman.

Lainan käsittelykulut
Lainasta maksetaan aina koron lisäksi myös erilaisia kuluja. Nämäkin tulee ottaa huomioon kokonaiskustannuksia arvioidessa. Jotkut kuluista ovat kerran maksettavia, toiset taas kuukausittain maksettavia.

Todellinen vuosikorko
Yksi tärkeimmistä luvuista, johon kannattaa kiinnittää huomiota vertaillessa, on lainan todellinen vuosikorko. Tuohon lukuun on laskettu sekä korko että kulut, joten se kertoo mitkä ovat lainan todelliset kustannukset vuositasolla.

Takaisinmaksuaika
Laina-aika vaikuttaa sekä kokonaiskustannuksiin että kuukausierään. Pitkä takaisinmaksuaika tarkoittaa pienempää kuukausierää mutta suurempia kokonaiskustannuksia. Lyhyt maksuaika taas tarkoittaa suurta kuukausierää mutta pienempiä kokonaiskustannuksia. On tärkeää sopia laina-aika sellaiseksi, että lainan lyhennyksen kuukausierästä tulee sopiva. Tässä voit käyttää apuna nettisivuiltamme löytyvää lainalaskuria.

Lyhennysvapaan mahdollisuus
Tutustu myös muihin lainan ehtoihin, kuten lyhennysvapaan mahdollisuuteen. Lyhennysvapaan aikana laina ei lyhene ollenkaan, vaan siitä maksetaan vain korkoja ja kuluja. Saat siis irrotettua hetkellisesti rahaa lainan lyhentämisestä muihin, kiireellisempiin menoihin. Lyhennysvapaasta sovitaan aina erikseen luotonmyöntäjän kanssa. Sitä ei ole missään nimessä pakko pitää, jos sille ei ole tarvetta. Sen mahdollisuus on ehkä silti hyvä olla olemassa varmuuden vuoksi.

Usein kysytyt kysymykset opiskelijoiden lainoista:

Opiskelu ei estä lainan saamista. Täysi-ikäinen opiskelija, jolla on riittävä maksukyky, voi saada lainaa. On tärkeää sovittaa kuukausierä omaan budjettiin sopivaksi, niin että jokaisen kuukausierän pystyy maksamaan ongelmitta.

Jotkut lainapaikat vaativat hakijalta korkeampaa ikää. Tällaiset paikat eivät välttämättä myönnä lainaa alle 20- tai 24-vuotiaille. Kaikilla luotonmyöntäjillä ei kuitenkaan ole tällaisia ehtoja. Kannattaa siis pyytää lainatarjous monesta eri paikasta. Saatat saada jostain paikasta kielteisen päätöksen, mutta jokin toinen paikka myöntääkin lainan. Kun teet hakemuksen Nordic Bankin nettisivuilla, tavoitat yhdellä hakemuksella kymmeniä luotonmyöntäjiä.

Voit saada lainaa, vaikka sinulla on opintolainaa. Pankki huomioi opintolainan laskelmissaan, kun se pohtii, millainen laina sinulle voidaan myöntää.

Lainan määrä riippuu taloudellisesta tilanteestasi, maksukyvystäsi ja luotonmyöntäjän vaatimuksista. Lainanantaja arvioi hakijan tuloja ja menoja ja ottaa huomioon laskelmissa myös muut lainat, mahdollisen yhteishakijan ja muut taloudelliset seikat. Nordic Bankin kautta voit hakea lainaa ilman vakuuksia enintään 70 000 euroa.

Lainaa ei kannata ottaa, jos et ole varma, että pystyt maksamaan sen takaisin sovitussa aikataulussa. Lainaa kannattaa ottaa vain todelliseen tarpeeseen, ei sellaisiin hankintoihin, joihin ei ole todellista tarvetta. Uutta lainaa ei välttämättä kannata ottaa silloinkaan, jos sinulla on jo valmiiksi monta lainaa, ellei kyseessä sitten ole yhdistelylaina.

Lainavertailun voi tehdä kuka tahansa täysi-ikäinen jolla on säännölliset palkka- tai eläketulot ja luottotiedot kunnossa.

Kauttamme voit hakea lainaa ilman vakuuksia aina 70 000 euroon asti. Riippuu hakijan taloustilanteesta ja maksukyvystä, että paljonko lainaa voi saada.

Lainan todellinen vuosikorko on aina henkilökohtainen ja määräytyy asiakkaan tietojen perusteella. Voit tarkistaa todellisen vuosikoron veloituksetta tekemällä helpon lainahakemuksen.

Pisin laina-aika on 15 vuotta. On silti mahdollista hakea myös maksuvapaata jolloin laina-aika voi olla pidempikin.

Kyllä voit! On suositeltavaa hakea lainaa yhdessä rinnakkaishakijan kanssa, sillä näin voitte saada edullisemmalla korolla isompaa lainaa, jonka ehdot voivat olla huomattavasti parempia.

Lainavertailun avulla voit säästää jopa satoja euroja kuukaudessa. Vertaile lainat aina säännöllisin aikavälein, niin varmistat ettet maksa koskaan liikaa!

Vakuudeton laina maksetaan tilille usein yhden työpäivän kuluessa, lainasopimuksen allekirjoittamisesta.

Kun olet lähettänyt lainahakemuksen, saat lainatarjoukset jotka ovat järjestetty parhaan koron mukaan. Näin on helpompi erottaa edullisin laina.

Vakuudeton laina on lainamuoto jonka saamiseen ei edellytetä vakuuksia tai takaajia.

Vakuudettomaan lainan hakemiseen et tarvitse erillisiä vakuuksia tai takaajia lainan saamiseksi. Säännölliset palkka- tai eläketulot toimivat vakuutena. Kannattaa kuitenkin varautua todistamaan tulosi, esimerkiksi tiliotteilla.

Lue myös: