Mitä omakotitalon rakentaminen maksaa 2023?

Lainaa talon rakentamiseen

Haaveiletko omasta talosta? Eikö myytävien talojen joukosta ole löytynyt omiin tarpeisiisi sopivaa vaihtoehtoa? Rakennuttamalla oman talon saat juuri sellaisen kuin haluat. Saat täysin uuden talon, jossa remonteista ei tarvitse huolehtia pitkään aikaan.

Nordic Bankin kautta voit hakea rakennuslainaa ilman vakuuksia jopa 70 000 euroa. Välitämme hakemuksesi yli 30 eri pankille ja rahoitusyhtiölle, joten voit saada kymmeniä lainatarjouksia. Kilpailuttamalla löydät edullisen vakuudettoman lainan.

Vakuudeton rakennuslaina sopii täydentämään perinteistä pankkilainaa. Rakentaessa eteen voi tulla monenlaisia yllätyksiä. Rakennusmateriaalien hinnat nousevat tai materiaaleja päätetään vaihtaa toisenlaisiksi, jolloin rakentamisen kokonaiskustannukset nousevat. Pankkilaina ei välttämättä enää riitäkään, joten jostain tarvitaan nopeasti lisärahoitusta. Vakuudettoman lainan saa nopeasti tilille – parhaassa tapauksessa jo samana päivänä. Rakennustyöt voivat siis jatkua keskeytyksettä.

Mikä omakotitalon rakentamisen  hinta tyypillisesti vuonna 2023?

Viime aikoina mediassa on puhuttu paljon kustannusten noususta. Hintojen nousu näkyy myös rakentamisessa. Rakennusmateriaalien ja talopakettien hinnat ovat nousseet ja toimitusajat ovat venyneet. Tämä on saanut monet miettimään, onko nyt järkevää alkaa rakentaa taloa.

Rakennusprojektin lykkäämiseenkin liittyy riskejä – ensi vuonna voi nimittäin olla vieläkin kalliimpaa. Esimerkiksi Ukrainan kriisi voi vaikuttaa globaalisti vielä pitkään ja aiheuttaa materiaalikustannusten nousua. Kustannusten noususta aiheutuvaa riskiä voi yrittää pienentää esimerkiksi tekemällä kiinteähintaisen sopimuksen talopaketista. Tällöin yhteistyökumppani pitää valita huolellisesti, jotta se on varmasti luotettava. Joka tapauksessa rakentajan kannattaa varautua jo etukäteen toimitusvaikeuksiin, venyviin aikatauluihin ja nouseviin kustannuksiin.

Tavallisesti neliön keskihinta on noin 2000 euroa. Rakentamisen hinnat ovat nousussa, mutta tietyillä valinnoilla on mahdollista säästää kustannuksissa ja päästä parin vuoden takaisiin neliöhintoihin. Esimerkiksi neliöistä tinkimällä ja varustelutasoa laskemalla voidaan säästää. Myös lämmitysmuodolla on suuri vaikutus kokonaiskustannuksiin. Esimerkiksi maalämmön sijaan taloon voidaan asentaa ilma-vesilämpöpumppu, jonka asentaminen voi olla edullisempaa. 

Selvitä paljonko talon rakentaminen maksaa nykyään

Mitkä asiat vaikuttavat rakentamisen hintaan?

Talon rakentamisen kustannukset muodostuvat monista pienistä valinnoista. Talon hintaan vaikuttaa esimerkiksi sijainti, neliömäärä, varustelutaso, materiaalivalinnat ja rakennustapa. Itse tekemällä voi säästää. Työmaalla voi siis olla apurina ja ainakin osan viimeistelytöistä voi tehdä itse, jos taitoa löytyy. Kaikki sähkö- ja lvi-työt pitää kuitenkin jättää ammattilaiselle.

Talon voi ostaa avaimet käteen -tyyppisenä ratkaisuna, jolloin talotoimittaja tekee kaikki työt valmiiksi. Talotoimittajilta voi tilata myös esimerkiksi sisustusvalmiin ratkaisun, jolloin ostaja huolehtii itse sisäpinnat valmiiksi. Kun tekee itse osan töistä, voi säästää rahaa. Esimerkiksi maalaus ja listojen asennus onnistuu sellaisiltakin, joilla ei ole rakennusalan koulutusta. Osallistumalla rakennustöihin ja työmaan johtamiseen aktiivisesti on mahdollista säästää jopa kymmeniä tuhansia euroja.

Rakentamisessa kannattaa aina myös miettiä omia voimavaroja. Kannattaa pohtia, onko järkevää alkaa opetella tekemään kaikki viimeistelytyöt itse, jos sellaisista hommista ei ole ennestään kokemusta. Vai olisiko sittenkin parempi jättää ne ammattilaiselle, joka hoitaa hommat nopeasti ja siististi, vaikka ammattilaisen palkkaaminen maksaakin enemmän.

Suurin osa rakentamisen hinnasta koostuu itse talosta ja sen rakentamisesta. Sen lisäksi rakentamiseen liittyy aina muitakin kustannuksia. Esimerkiksi tontin osto ja maanrakennustyöt pitää tietysti tehdä ennen kuin taloa päästään rakentamaan. Sen lisäksi tarvitaan erilaisia lupia sekä sähkö- ja lvi-liittymiä. Taloprojektilla täytyy olla myös pääsuunnittelija ja valvojia.

Kilpailuta lainat helposti netissä!

Kilpailuta yli 30 pankin ja rahoitusyhtiön lainat Nordic Bank lainavertailun avulla ilmaiseksi ja ilman sitoutumista. Täytä lainahakemus.

Hae edullinen lainatarjous!

Lainahakemuksen täyttäminen ei velvoita vastaanottamaan lainaa. Kilpailuta jopa yli 30 pankkia turvallisesti verkossa.

Hae edullinen lainatarjous!

Lainahakemuksen täyttäminen ei velvoita vastaanottamaan lainaa. Kilpailuta jopa 30 pankkia turvallisesti verkossa.

Kilpailuta rakennus- ja remonttilainat

Kun harkitset rakennus- tai remonttilainan ottamista, kilpailuta lainat Nordic Bankissa. Meidän kauttamme voit saada lainaa enintään jopa 70 000 euroa ilman vakuuksia. Lainat kannattaa kilpailuttaa, varsinkin kun kyse on tällaisesta isommasta lainasta. Voit säästää huomattavia summia rahaa, kun valitset matalakorkoisen lainan.

Lainahakemusta ei tarvitse lähettää erikseen jokaiseen rahoituslaitokseen. Kun täytät yhden lainahakemuksen nettisivuillamme, tavoitat sillä jopa yli 30 pankkia ja rahoitusyhtiötä. Kilpailuta lainat Nordic Bankissa, niin säästät sekä rahaa että aikaa.

Täytä siis ilmainen hakemus nettisivuillamme, niin alat jo parissa minuutissa saada tarjouksia sähköpostiisi. Näet lainatarjoukset myös kirjautumalla verkkopalveluumme. Verkkopalvelussamme tarjoukset järjestyvät automaattisesti koron mukaan. Tämä tekee tarjousten vertailusta vielä entistäkin helpompaa.

Nordic Bankin kautta rakennuslainaa voi hakea täysi-ikäinen, jolla on puhtaat luottotiedot sekä säännölliset tulot. Vakuuksia tai takaajia ei tarvita.

Lainaa voi hakea myös yhdessä rinnakkaishakijan kanssa. Lainan hakeminen yhdessä on kannattavaa etenkin, jos ensisijaisella hakijalla on epäsäännölliset tulot tai jos haettava lainasumma on suuri. Rinnakkaishakija pienentää luotonmyöntäjän riksiä. Siksi rinnakkaishakijan kanssa on mahdollista saada suurempi lainasumma ja matalampi korko.

Kilpailuta remonttilainat

Usein kysyttyä talon rakentamisesta:

Pankkien korot ja kulut vaihtelevat. Siksi laina kannattaa ottaa sellaisesta pankista, joka tarjoaa muita matalamman koron ja kulut.

Marginaali on pankin osuus lainan korosta. Marginaali pysyy samana laina-ajan.

Nordic Bankin kautta voit saada rakennuslainaa enintään 70 000 euroa ilman takaajia ja vakuuksia. Tätä isompia lainoja voi anoa pankeista. Niitä varten tarvitaan vakuuksia tai takaaja.

Kyllä, voit hakea vakuudetonta rakennuslainaa enintään 70 000 euroa.

Lainaturvavakuutus on maksullinen vakuutus, joka suojaa lainanottajaa maksukyvyttömyyden yllättäessä. Lainaturvaa voi hakea pankilta tai vakuutusyhtiöltä.

Lainan määrän lisäksi lainahakemuksessa kysytään esimerkiksi hakijan tai hakijoiden henkilötietoja ja tietoja nykyisestä työsuhteesta sekä tuloista ja menoista. Lisäksi luotonmyöntäjät saattavat olla kiinnostuneita esimerkiksi hakijan asumismuodosta ja lainan käyttötarkoituksesta.

Pitkäaikaisen lainan korko tarkistetaan säännöllisesti. Lainan korko voi silloin nousta. Kun korko nousee, lainan kuukausierä kasvaa tai laina-aika pitenee. Pienempiin, lyhytaikaisiin lainoihin koron nousu ei välttämättä ehdi vaikuttaa.

Pankkien vaatimukset lainanhakijoiden suhteen vaihtelevat jonkin verran. Siksi lainatarjous kannattaa pyytää monesta eri pankista. Täytä rakennuslainahakemus nettisivuillamme. Tavoitat yhdellä ilmaisella hakemuksella yli 30 luotonmyöntäjää.

Luotonmyöntäjä voi pyytää esimerkiksi palkkakuittia, tiliotetta ja veroilmoituksen erittelyosaa.

Nordic Bankin kautta voit hakea vakuudetonta rakennuslainaa enintään 70 000 euroa. Sopiva lainan määrä riippuu hakijan yksilöllisestä taloudellisesta tilanteesta.

Lainat kannattaa yleensä aina maksaa pois mahdollisimman nopeasti. Tällä tavalla säästät korkokuluissa.

Luotonmyöntäjät tarkastelevat aina hakijan taloudellista tilannetta kokonaisuutena. He ovat kiinnostuneita etenkin tulojen ja menojen suhteesta. Jos hakijalla on esimerkiksi kovin pienet tulot tai jo ennestään paljon velkaa, ei uutta lainaa välttämättä myönnetä, vaikka luottotiedot olisivat kunnossa.

Monet pankit ja rahoitusyhtiöt myöntävät vakuudettomia 70 000 euron rakennuslainoja. Tee lainahakemus nettisivuillamme, niin tavoitat jopa yli 30 rahoituslaitosta yhdellä maksuttomalla hakemuksella.

Katso myös:

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Tutustu evästekäytäntöömme.