Onko haaveissasi uusi auto tai mökki? Haluaisitko remontoida asuntoasi, mutta rahoitus puuttuu vielä? Vakuudeton laina voi olla hyvä tapa rahoittaa unelmien toteuttaminen. Moni miettii, kuinka paljon lainaa voisi saada ja mitkä kaikki seikat vaikuttavat lainan saantiin. Tässä artikkelissa käymme läpi näitä asioita.

Nordic Bankin kautta voit saada jopa 70 000 euroa lainaa ilman takaajia tai vakuuksia. Meidän avullamme pystyt siis toteuttamaan isojakin haaveita. Nyt voit vihdoin ostaa oman vapaa-ajan asunnon tai nykyaikaisen auton, tai vaikkapa viedä perheesi ihanalle lomamatkalle. Vakuudettoman lainan käyttökohdetta ei ole määritelty valmiiksi, kuten on esimerkiksi asuntolainan suhteen, vaan voit käyttää rahat mihin haluat.

Vakuudeton laina tarkoittaa sitä, että sinun ei tarvitse laittaa omaisuuttasi lainan vakuudeksi. Sinun täytyy kuitenkin olla täysi-ikäinen ja sinulla tulee olla puhtaat luottotiedot sekä säännölliset palkka- tai eläketulot. Säännölliset tulot toimivat ikään kuin lainan vakuutena.

Tarkista kuinka paljon voit saada lainaa netistä

Mitkä asiat vaikuttavat siihen paljonko voin saada lainaa

Lainan määrään vaikuttavat useat tekijät, kuten tulot, menot ja vakuudet. Lisäksi eri lainanantajilla voi olla hieman erilaisia vaatimuksia ja kriteereitä lainan myöntämiselle. Siksi lainan määrä voi vaihdella paljon lainanantajien välillä.

Luottotiedot
Luottotiedoista ilmenee lainanhakijan mahdolliset maksuhäiriömerkinnät. Luottotiedot ovat tärkeä osa lainanhakua, sillä ne kertovat lainanantajalle hakijan maksukyvystä ja -historiasta. Jos luottotiedoissa on maksuhäiriömerkintöjä, ei lainaa tavallisesti voi saada ollenkaan.

Tulot
Luotonmyöntäjät tarkistavat yleensä hakijan tulot ennen kuin myöntävät lainan. Periaatteessa mitä suuremmat tulot ovat, sitä suuremman lainan voi saada. Laskelmissa voidaan kuitenkin ottaa huomioon myös menot, jo olemassa olevat velat sekä muu maksukäyttäytyminen. Jos henkilö elää jatkuvasti yli varojensa, lainaamisen saatetaan arvioida olevan liian riskialtista.

Lainan käyttötarkoitus
Lainan käyttötarkoitus voi vaikuttaa lainasumman kokoon. Esimerkiksi asuntolainaa tai muita vakuudellisia pankkilainoja myönnetään sen verran, minkä verran jonkin tietyn kohteen ostamiseen tarvitaan rahaa.

Kulutusluotoissa sen sijaan ei tarvitse kertoa tarkkaan mihin tarkoitukseen rahat aiotaan käyttää. Kulutusluotoissa muut asiat siis vaikuttavat lainan kokoon enemmän.

Vakuudet
Nordic Bankista haettavissa vakuudettomissa lainoissa suurin mahdollinen summa on 70 000 euroa. Jos tarvitset tätä isomman lainan, pitää sinulla olla vakuuksia. Vakuus antaa turvaa lainanantajalle siinä tapauksessa, että et pysty maksamaan lainaa takaisin. Vakuudeksi kelpaa omaisuus, joka on melko helppo muuttaa rahaksi ja joka yleensä säilyttää arvonsa hyvin. Tällaisia ovat esimerkiksi omistusasunnot ja mökit sekä metsäomaisuus.

Mitä enemmän vakuuksia on, sitä suurempi lainasumma on mahdollinen. Jos taas vakuuksia ei ole tai niitä on vain vähän, on myönnettävä lainasumma todennäköisesti pienempi. Usein pienet, esimerkiksi alle 10 000 euron lainat, ovat joka tapauksessa vakuudettomia.

Yhteishakija
Yhteishakijan lisääminen lainahakemukselle pienentää luotonmyöntäjän riskiä. Lainan saaminen on siksi helpompaa yhdessä yhteishakijan kanssa. Kahden ihmisen hakiessa lainaa yhdessä on heidän mahdollista saada isompi laina. Lisäksi yhteishakijan kanssa lainan voi saada pienemmällä korolla ja muutenkin paremmilla ehdoilla.

Takaisinmaksuaika
Takaisinmaksuaika voi vaihdella muutamista kuukausista useisiin vuosiin tai vuosikymmeniin. Tavallisesti pidemmällä maksuajalla voi saada suuremman lainan ja lyhyemmät laina-ajat on tarkoitettu pienemmille luotoille. Takaisinmaksuajan pituus vaikuttaa lainan kokonaiskustannuksiin. Mitä pitemmältä ajalta korkoja kertyy, sitä kalliimmaksi laina tulee. Lyhytaikaisemmasta lainasta korkoja kertyy lyhyemmältä ajalta, joten kokonaiskustannukset voivat jäädä maltillisemmiksi.

Voinko saada lainaa ilman säännöllisiä tuloja?

Kaikki eivät saa perinteistä kuukausipalkkaa. Huomattava osa ihmisistä on freelancereita, yksityisyrittäjiä tai provisiopalkatuissa työsuhteissa. Yhä useampi tekee myös osa-aikatyötä tai keikkatyötä. Tuloja siis on, mutta ne eivät ole säännölliset eikä niiden määrää pysty välttämättä arvioimaan tarkasti etukäteen. Tulot voivat olla varsin hyvät vuositasolla, mutta tulojen ennustettavuus on vaikeaa.

Lainaa voi olla mahdollista saada tällaisessakin tilanteessa. Riippuu lainanantajasta, mitkä tulot sisällytetään maksuvaraan. Siihen ei välttämättä sisällytetä peruspalkan päälle maksettavia bonuksia eikä tukia ja etuuksia. Voit silti hakea lainaa, vaikka et olisi varma, voitko saada sitä. Lainan hakeminen ei sido tai velvoita mihinkään, joten voit huoletta tehdä lainahakemuksen. Lainahakemuksen täyttäminen ei kestä kauaa eikä maksa mitään. Luotonmyöntäjät arvioivat tilannettasi ja pohtivat, voidaanko laina myöntää.

Useimmat lainanantajat vaativat hakijalta vakaita ja riittävän suuria tuloja. Näin he voivat varmistua siitä, että hakijan on mahdollista maksaa laina takaisin. Toisaalta pieniä lainoja voi saada myös pienillä tuloilla. Lainan ottamista kannattaa kuitenkin harkita tarkkaan etenkin, jos säännöllisiä tuloja ei ole tai tulot ovat kovin pienet.

Jos sinulla on vakuudeksi kelpaavaa omaisuutta, kuten omistusasunto tai arvopapereita, voit hakea pankista vakuudellista lainaa. Voit myös käyttää luottokorttia ostosten maksamiseen, vaikka sinulla ei ole säännöllisiä tuloja. Voit tehdä ostoksia kaupoissa ja verkkokaupoissa tavalliseen tapaan, mutta rahoja ei veloiteta heti tililtäsi, vaan niistä tulee myöhemmin lasku. Voit maksaa laskun kerralla, jolloin summasta ei välttämättä kerry korkoa, tai voit lyhentää sitä erissä. Jos lyhennät luottokorttivelkaa erissä, joudut maksamaan siitä myös korot ja kulut. Ota tämä huomioon luottokorttia käyttäessäsi. Korot ja kulut saattavat olla yllättävän korkeat.

Vaihtoehtoja siis löytyy, ja lainaa voi saada sellainenkin henkilö, jonka tulot ovat epäsäännölliset. Jos sinulla on säästöjä tai omaisuutta, voit hakea pankista vakuudellista lainaa. Nordic Bankin nettisivuilta voit hakea lainaa ilman vakuuksia 70 000 euroon asti. Ja lisäksi voit tarvittaessa käyttää luottokorttia ostosten maksamiseen.

Lue lisää aiheesta sivuilta: Lainaa opiskelijalle tai Lainaa eläkeläiselle.

Täytä lainahakemus huolellisesti

Täytä lainahakemus tarkasti ja oikein

Lainahakemus auttaa lainanantajaa arvioimaan hakijan luottokelpoisuutta ja maksuvaraa sekä muita tekijöitä, jotka vaikuttavat lainan myöntämiseen. Kun hakemus on täytetty tarkasti ja oikeilla tiedoilla, lainanantaja voi tehdä lainapäätöksen nopeasti ja helposti. Näin voidaan välttyä epäselvyyksiltä ja viivästyksiltä, jotka saattavat hidastaa lainanhakuprosessia. Lainahakemuksen täyttäminen huolellisesti on siis erittäin tärkeää.

Lainahakemuksessa kysytään hakijan henkilötietoja, kuten nimeä, syntymäaikaa, osoitetta ja henkilötunnusta. Näitä tietoja käytetään henkilöllisyyden varmistamiseen ja maksukyvyn arvioimiseen. Lisäksi pitää antaa tietoja tuloista ja menoista. Lainanantaja arvioi niiden perusteella, kuinka paljon pystyt lyhentämään lainaa kuukausittain ja minkä kokoinen laina voidaan myöntää.

Lisäksi lainanantaja voi pyytää muitakin tietoja, kuten tietoja työpaikasta ja työsuhteesta, koulutuksesta, perhesuhteista, säästöistä ja veloista. Kaikki nämä tiedot auttavat lainanantajaa kartoittamaan hakijan taloudellista tilannetta ja arvioimaan sopivaa lainan määrää.

Hakemuksessa kysytään tietysti myös haettavaa lainasummaa sekä laina-aikaa. Näiden pitää olla sopivassa suhteessa toisiinsa. Suuri lainasumma ja lyhyt laina-aika on harvoin hyvä vaihtoehto. Silloin kuukausierästä tulee iso ja riskit kasvavat huomattavasti. Jos taloudellisessa tilanteessa tapahtuu muutoksia, saattaa lainan lyhentämisessä tulla ongelmia. Siksi kuukausibudjettiin pitäisi jättää aina vähän väljyyttä.

Laske kuinka paljon voit saada lainaa 2000€ tuloilla

Paljonko voin saada lainaa 2000, 3000 tai 4000 euron kuukausituloilla?

Lainan määrä riippuu monista muistakin tekijöistä kuin tulojen määrästä. Siihen vaikuttavat esimerkiksi velat, menot, lainan käyttötarkoitus, rinnakkaishakija sekä takaisinmaksuaika. Eniten luotonmyöntäjiä kiinnostaa tulojen ja menojen suhde. Luotonmyöntäjä laskee, minkä verran sinulle jää rahaa kuukausittain pakollisten menojen jälkeen. Tätä kutsutaan maksuvaraksi. Lisäksi lainasummaan vaikuttaa käytettävissä olevien vakuuksien arvo, jos olet hakemassa vakuudellista lainaa. Nordic Bankin palvelusta voit hakea lainaa enintään 70 000 euroa ilman vakuuksia. Tätä suurempia summia pitää hakea suoraan pankeilta ja silloin kyseessä on vakuudellinen laina.

Ihmisten tilanteet vaihtelevat suuresti. Eri ihmiset voivat saada samankokoisilla tuloilla erikokoisen lainan, jos elämäntilanteet ovat erilaiset. Esimerkiksi parisuhteessa oleva lapseton, joka omistaa pari sijoitusasuntoa, voi todennäköisesti saada isomman lainan kuin henkilö, jolla on monta lasta mutta ei vakuudeksi kelpaavaa omaisuutta, vaikka heidän tulonsa olisivat yhtä suuret. Tämä johtuu yksinkertaisesti siitä, että lapsiperheen menot ovat suuremmat, joten lainanhoitoon jää vähemmän rahaa.

On siis mahdotonta sanoa, minkä verran lainaa voi saada milläkin tuloilla tuntematta henkilön muuta tilannetta. Yleisesti kuitenkin ajatellaan, että velanhoitoon saisi mennä korkeintaan noin 30-40 % nettotuloista. Nettotulot tarkoittavat tuloja, joista on vähennetty verot ja muut lakisääteiset maksut. Toisaalta mitään sitovaa ylärajaa ei ole olemassa. Jos nettotulot ovat vaikkapa 10 000 euroa kuukaudessa, jää elämiseen mukavasti rahaa, vaikka asumiseen menisi puolet nettotuloista.

Laske maksuvara, niin saat tietää, millaisen lainan voit saada tuloillasi. Sama kaava pätee, olivatpa kuukausitulosi sitten 2000, 3000 tai 4000 euroa tai mitä tahansa muuta. Kirjoita taulukkoon kaikki kuukausittaiset menot. Niitä voivat olla esimerkiksi vuokra tai yhtiövastike, ruokakulut, matkustaminen, vakuutukset, harrastukset ja muiden lainojen lyhennykset. Laske kaikki menot yhteen ja vähennä tuo summa nettotuloistasi. Näin saat tietää maksuvaran. Koko maksuvaraa ei kuitenkaan kannata laskea tulevan lainan lyhentämiseen, sillä kuukausittaisiin menoihin on hyvä jättää myös vähän pelivaraa.

Voit kokeilla lainalaskurillamme, minkä verran lainaa sinun olisi mahdollista saada. Laske ensin, millaiseen kuukausierään sinulla on varaa, eli minkä verran pystyt lyhentämään lainaa kuukausittain. Tämän jälkeen pystyt arvioimaan laskurilla sopivaa lainan määrää. Lainalaskuri näyttää heti arvion kuukausierästä, todellisesta vuosikorosta, lainan kokonaiskustannuksista sekä monista muista luvuista.

Jokaisella lainanantajalla on omat kriteerinsä, joiden perusteella lainapäätökset tehdään. Siksi lainasummat voivat vaihdella suuresti lainanantajien välillä. Voit tehdä lainahakemuksen ja kokeilla, millaista lainasummaa sinulle tarjotaan tällä hetkellä mistäkin pankista.

Voiko pienitloinen saada lainaa?

Paljonko pienituloinen voi saada lainaa?

Lainan määrä riippuu todella monista tekijöistä. Tulot ovat vain yksi asiaan vaikuttava osanen. Menoilla ja maksuvaralla on suuri vaikutus siihen, mikä on sopiva lainan määrä. Luonnollisesti lapsettomalla pariskunnalla jää enemmän rahaa käteen pakollisten menojen jälkeen kuin perheellä, jossa on lapsia ja vaikkapa vain toinen aikuisista käy töissä. Siksi myös lainamäärät vaihtelevat, vaikka tulot olisivat samat.

Yleisesti ottaen pienituloisen on vaikeampi saada lainaa kuin hyvätuloisen. Lainanantajat tarkistavat aina hakijan maksuvaran ennen lainan myöntämistä. Tulojen tulee olla riittävät ja niiden tulee riittää lainanlyhennysten lisäksi kaikkiin pakollisiin menoihin. Olisi hyvä, että rahaa jäisi hieman säästöönkin.

Pienistä tuloista huolimatta lainaa voi saada hieman enemmän, jos hakijalla on vakuuksia. Vakuus voi olla esimerkiksi omistusasunto, metsäomistus tai arvopaperit. Myös rinnakkaishakijasta voi olla hyötyä pienituloiselle lainanhakijalle, jos rinnakkaishakijan taloudellinen tilanne on parempi.

Lainan määrä voi vaihdella huomattavasti lainanantajien välillä. Tavallisesti pienituloinen voi saada ainakin pieniä kulutusluottoja tai muita pieniä lainoja. Voit huoletta tehdä lainahakemuksen palvelussamme, sillä pelkkä hakemuksen tekeminen ja tarjousten katsominen ei velvoita ottamaan lainaa.

Rinnakkaishakijan kanssa voitte saada yhdessä isomman lainan

Rinnakkaishakijan kanssa voitte saada yhdessä isomman lainan

Rinnakkaishakija eli yhteishakija tarkoittaa henkilöä, joka hakee lainaa yhdessä toisen hakijan kanssa ja joka jakaa vastuun lainasta. Rinnakkaishakijan kanssa on usein mahdollista saada isompi laina kuin yksin, sillä myös hänen tulonsa huomioidaan laskelmissa. Toinen hakija pienentää lainanmyöntäjän riskiä, joten lainalle voi myös saada paremmat ehdot ja matalamman koron. Pienissä lainoissa ei välttämättä tarvita rinnakkaishakijaa. Mitä isompi laina, sitä enemmän hyötyä yhteishakijasta tavallisesti on.

Molemmat hakijat vastaavat koko lainasummasta. Toisinaan yhteishakijaksi alkava voi ajatella olevansa vastuussa vain lainan puolikkaasta. Näin ei siis ole, vaan molemmat ovat samalla tavalla vastuussa koko lainasummasta. Jos maksut viivästyvät, lainaa peritään yhtä lailla päähakijalta kuin yhteishakijaltakin.

Yhteishakijasta voi olla hyötyä etenkin, jos päähakijalla on pienet tai epäsäännölliset tulot tai määräaikainen työsuhde, joka on päättymässä pian. Lisäksi rinnakkaishakijasta on hyötyä lähes aina, kun lainaa haetaan 10 000 euroa tai enemmän.

Rinnakkaishakijaa koskevat samat vaatimukset, eli myös hänen pitää olla täysi-ikäinen, jolla on puhtaat luottotiedot ja vakaat tulot. Jos rinnakkaishakijalla on esimerkiksi maksuhäiriöitä tai hänen tulonsa ovat kovin pienet tai epäsäännölliset, ei rinnakkaishakijasta välttämättä ole hyötyä. Tällaisessa tapauksessa yhteishakijasta voi pahimmillaan olla jopa haittaa.

Lue lisää aiheesta sivulta: Lainaa yhteishakijan kanssa.

Kilpailuta lainat fiksusti!

Nordic Bank lainavertailupalvelun avulla kilpailutat yli 30 rahoitusyhtiötä, ilman sitoutumista.

Hae edullinen lainatarjous!

Lainahakemuksen täyttäminen ei velvoita vastaanottamaan lainaa. Kilpailuta jopa 30 pankkia turvallisesti verkossa.

Hae edullinen lainatarjous!

Lainahakemuksen täyttäminen ei velvoita vastaanottamaan lainaa. Kilpailuta jopa 30 pankkia turvallisesti verkossa.

Nordic Bank lainavertailun avulla löydät parhaan vakuudettoman lainan

Nordic Bankin lainavertailussa voit vertailla vakuudettomia lainoja 500 eurosta aina 70 000 euroon saakka. Saat kilpailutettua jopa yli 30 pankin ja rahoitusyhtiön lainat yhdellä ilmaisella hakemuksella. Luottojen korot vaihtelevat, joten kannattaa pyrkiä etsimään mahdollisimman matalakorkoinen laina. Samalla saat vertailtua myös lainojen muita ominaisuuksia, joten voit löytää itsellesi sopivan lainan.

Täytä ilmainen lainahakemus nettisivuillamme. Yleensä ensimmäiset lainatarjoukset saapuvat jo parin minuutin kuluttua. Kaikki tarjoukset tulevat sähköpostiisi ja sen lisäksi voit tarkastella niitä verkkopalvelussamme, jossa ne järjestyvät automaattisesti koron mukaan. Tämä ominaisuus tekee tarjousten vertailusta erittäin helppoa.

Voit hakea lainaa, jos olet täysi-ikäinen ja sinulla on puhtaat luottotiedot sekä palkka- tai eläketuloja. Lainaa voi hakea myös yhdessä toisen henkilön kanssa. Yhdessä voitte saada suuremman lainan paremmilla ehdoilla. Lainahakemuksen tekeminen ei velvoita mihinkään, joten voit huoletta kokeilla, minkä verran voisit saada lainaa tällä hetkellä.

Yleisimmät syyt, jotka estävät saamasta lainaa

Aivan kaikille lainoja ei siis valitettavasti myönnetä. Seuraavaksi käymme läpi neljä yleisintä syytä, jotka voivat estää sinua saamasta lainaa.

1. Huolimattomuus laskujen maksamisen kanssa

 Jos unohdat maksaa laskun eräpäivään mennessä muutaman kerran, ei se vielä vaikuta mihinkään. Mutta jos unohtelu on jatkuvaa, luottoluokitusta ei enää voida pitää kovin hyvänä. On siis tärkeää huolehtia siitä, että laskut tulee maksettua aina ajoissa. Täsmällisyys viestittää lainanantajille, että he voivat luottaa siihen, että maksat myös lainat takaisin sovitusti.

2. Riittämättömät tulot

Yleensä lainoja ei myönnetä henkilölle, jonka velat ovat yhteensä yli 75 % hänen tuloistaan. Jos velkoja on liikaa suhteessa tuloihin, ei takaisinmaksu enää välttämättä onnistu. Sen vuoksi uusia lainoja ei myönnetä, jos entisiä on paljon maksamatta.

Tässä asiassa on kuitenkin vaihtelua eri lainanantajien välillä. Jotkut rahoituslaitokset ovat joustavampia kuin toiset. Joten jos olet epävarma siitä, voitko saada lainaa, voit aina tehdä lainahakemuksen Nordic Bankin kautta. Näin saat vastauksen hakemukseesi lähes 30 eri pankilta ja rahoituslaitokselta.

3. Ei vakituista työtä tai muita vakaita tuloja

Yksi tärkeimmistä lainan saamisen ehdoista on vakituinen työpaikka. Henkilölle, jolla ei ole riittävän suuria säännöllisiä tuloja, ei myönnetä lainaa. Lainaa voi saada myös, vaikka ei olisi työelämässä. Tällöinkin hakijalla täytyy kuitenkin olla esimerkiksi säännölliset eläketulot.

4. Virheelliset tiedot lainahakemuksessa

Ole tarkkana lainahakemusta täyttäessäsi. Jos esimerkiksi kirjaat olemassaolevat lainasi lainahakemukselle huomattavasti pienempänä kuin mitä ne todellisuudessa ovat, se saattaa johtaa lainahakemuksen hylkäämiseen.

Tärkeimpiä lainan saamiseen vaikuttavia tekijöitä ovat luottotiedot ja tulot. Voit silti lähettää lainahakemuksen, vaikka et olisi aivan varma täytätkö lainaehdot. Voit tehdä Nordic Bankin nettisivuilla ilmaisen lainahakemuksen. Yhdellä helpolla hakemuksella saat useita lainatarjouksia pankeilta ja rahoituslaitoksilta mitä tahansa hankintaa varten. Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään. Saat tarjoukset sähköpostiisi ja voit rauhassa vertailla niitä.

Nordic Bankin kautta voit hakea lainaa niin pieniin kuin isoihinkin hankintoihin: voit hakea vakuudetonta lainaa 500 eurosta jopa 70 000 euroon asti!

Hae lainatarjous

Usein kysytyt kysymykset lainamäärästä:

Lainan määrä riippuu esimerkiksi tuloista, menoista, mahdollisesta toisesta hakijasta sekä lainan takaisinmaksuajasta. Nyrkkisääntönä pidetään, että lainanhoitokuluihin saisi mennä nettotuloista korkeintaan noin 30-40 %.

Luotonmyöntäjät vaativat, että lainanhakijalla on vakaat palkka- tai eläketulot. Toisaalta nykyään moni tekee töitä freelancerina, yksityisyrittäjänä tai on provisiopalkatussa työsuhteessa. Yhä useampi tekee myös osa-aikatyötä tai keikkatyötä. Näissä töissä tulot eivät välttämättä ole säännölliset ja tulojen määrä voi vaihdella paljon. Osa pankeista voi silti myöntää lainan, jos tulot ovat vuositasolla riittävän suuret.

Lainavertailun avulla voit säästää paljon rahaa ja löytää tarpeisiisi sopivan lainan. Lainojen korot ja kulut vaihtelevat paljon luotonmyöntäjän mukaan. Lisäksi luotonmyöntäjien vaatimukset lainanhakijan suhteen vaihtelevat jonkin verran, minkä vuoksi lainan määrä ja lainan ehdot saattavat vaihdella.

Lainatarjous on aina henkilökohtainen, koska korko, lainan määrä ja lainan ehdot ovat asiakaskohtaisia. Jokaisen hakijan tilannetta arvioidaan yksilöllisesti. Korkoon vaikuttavat esimerkiksi hakijan taloudellinen tilanne, maksuvara, luottotiedot, elämäntilanne ja työsuhde. Jokaisen henkilön taloudellinen tilanne on yksilöllinen, joten myös lainatarjous on yksilöllinen. Lainatarjous on tarkoitettu vain sille henkilölle, joka hakemuksen on tehnyt, eikä sitä voi siirtää toiselle henkilölle.

Nordic Bankin palvelussa voit hakea lainaa enintään 70 000 euroa ilman vakuuksia ja takaajia. Tätä suuremmat summat pitää hakea suoraan pankeilta, ja niitä varten tarvitaan vakuuksia tai takaajia.

Tavallisesti ajatellaan, että lainanhoitokuluihin saisi mennä korkeintaan 40 % nettotuloista. 2000 euron nettotuloilla lainanhoitokulut saisivat siis olla ihan maksimissaan 800 euroa kuukaudessa. Lainan määrään vaikuttavat tulojen lisäksi menot, muut velat, lainan käyttötarkoitus ja takaisinmaksuaika. Eniten luotonmyöntäjiä kiinnostaa maksuvara, eli minkä verran rahaa jää pakollisten menojen jälkeen. Lisäksi lainasummaan vaikuttaa käytettävissä olevien vakuuksien arvo, jos olet hakemassa vakuudellista lainaa.

2500 euron nettotuloilla voisi saada vakuudellista pitkäaikaista lainaa noin 150 000 euroa. Lainan määrään vaikuttavat tulojen lisäksi esimerkiksi menot, muut velat sekä mahdollinen rinnakkaishakija. Mitä enemmän lainanhakijalle jää rahaa pakollisten menojen jälkeen, sitä isomman lainan hän voi saada.

3000 euron tuloilla voisi saada vakuudellista lainaa noin 200 000 euroa. Tulojen lisäksi lainan määrään vaikuttavat esimerkiksi menot, muut lainat, lainan käyttötarkoitus ja takaisinmaksuaika sekä mahdollinen toinen hakija. Tavallisesti nyrkkisääntönä pidetään, että nettotuloista enintään kolmannes saisi kulua lainanhoitokuluihin.

Tavallisesti ajatellaan, että lainanhoitokuluihin saa mennä enintään 40 % nettotuloista. Tulojen lisäksi lainan määrään vaikuttavat esimerkiksi menot, muut lainat, lainan käyttötarkoitus ja takaisinmaksuaika sekä mahdollinen toinen hakija. Myös vakuuksilla on suuri vaikutus lainan määrään.

5000 euron tuloilla voisi saada asuntolainaa noin 400 000 euroa. Lainan määrään vaikuttavat tulojen lisäksi myös menot, muut lainat, lainan käyttötarkoitus, elämäntilanne, vakuudet, lainan takaisinmaksuaika sekä mahdollinen toinen hakija.

Pitkäaikaista vakuudellista lainaa voi ainakin periaatteessa saada 6000 euron tuloilla yli 400 000 euroa. Lainamäärään vaikuttavat tulojen lisäksi myös esimerkiksi menot, muut lainat, elämäntilanne, vakuudet sekä mahdollinen toinen hakija. Myös laina-aika vaikuttaa lainan määrään.

Palvelussamme voit hakea lainaa ilman vakuuksia ja takaajia enintään 70 000 euroa. Sitä suurempia lainasummia pitää hakea suoraan pankeilta ja niihin tarvitset vakuuksia tai takaajia. Sopiva lainan määrä riippuu sinun yksilöllisestä taloudellisesta tilanteestasi. Siihen vaikuttaa esimerkiksi tulot ja menot, työsuhde, muut velat ja lainan takaisinmaksuaika.

Lue myös:

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Tutustu evästekäytäntöömme.