Oletko tekemässä suurempaa hankintaa, esimerkiksi asuntoa? Silloin on edessä lainanevuottelu. Lainaa kannattaa mennä neuvottelemaan varmalla otteella ja oma talous hyvin tiedossa pitäen. Pankki voi nähdä valmistautumisesi hyvänä asiana ja heille tulee varmempi olo myöntää juuri sinulle lainan.

Lainaneuvottelut pankin kanssa ei välttämättä ole kovin tuttuja, mutta kannattaa lainaa hakiessa ja pankin kanssa tavatessa vetää homma hyvin ja selkeästi kotiin. Lainat voi tulla edullisemmin ja todennäköisemmin valmistautuneelle henkilölle.

Kilpailuta lainat helposti netissä!

Kilpailuta yli 30 pankin ja rahoitusyhtiön lainat Nordic Bank lainavertailun avulla ilmaiseksi ja ilman sitoutumista. Täytä lainahakemus.

Kilpailuta pankit verkossa

Mitä lainaneuvottelussa käydään läpi?

Lainaneuvottelun tarkoituksena on tarkoituksena kartoittaa lainanhakijan tilanne ja löytää ratkaisu tilanteessa, jossa tehdään suurempaa hankintaa.

Esimerkiksi asunnon hankinta, lomamökin ostaminen, auton hankinta, remontin suunnittelu tai yrityksen perustaminen ovat tilanteita, jotka vaativat rahoitusta. Lainaneuvottelussa käydään läpi juurikin näitä lainan tarkoituksia ja selvitetään, miten laina maksetaan takaisin.

Esimerkiksi yritystä perustaessa, kun uusi y-tunnus haetaan, pankkia kiinnostaa miten uusi yritys saa tuloja.

Uuden yrityksen lainaneuvottelu vaatiikin usein selkeän liiketoimintasuunnitelman ja tarkat selvitykset liiketoiminnan etenemisestä.

Yksityishenkilöllä ei tietenkään vaadita liiketoimintasuunnitelmaa, mutta koko talouden tilanne käydään lainaneuvottelussa läpi. Olet saattanut joskus kokeilla esimerkiksi asuntolainalaskuria, esimerkiksi Nordean, OP:n tai Danske Bankin verkkosivuilla. Asuntolainalaskurilla olevat tiedot ovat usein sellaisia asioita, jotka huomioidaan myös lainaneuvottelussa.

Yksityishenkilön lainaneuvottelussa kysytään rahoitettavan kohteen tiedot, lainanhakijan palkkatiedot sekä lainanhakijan kulut. Kulut täytyy myös eritellä melko tarkkaan, esimerkiksi kuukausittaiset ruokamenot, vaatteiden ostaminen, harrastusten hinta, vanhojen lainojen menot ja niin edelleen.

Nordic Bank lainavertailipalvelu hoitaa lainaneuvottelun puolestasi

Miten valmistautua lainaneuvotteluun?

Lainaneuvotteluun kannattaa mennä hyvä valmistautuminen mielessä myös oman talouden ja haettavan lainan osalta. Muutamia eri asioita lainaneuvottelija saattaa kysyä ja niihin olisi hyvä olla jotain vastattavaa.

Oma talous pitää tietää läpikotaisin. Miten paljon olet yhteensä velkaa, minkä kokoiset ovat lainalyhennyksesi jokainen kuukausi ja miten paljon sinulla tulisi lainan ottamisen jälkeen olemaan suhteessa lainaa omaan tuloosi nähden. Lainaa saatetaan suhteuttaa tulotasoosi sopivaksi joten pienemmillä kuukausierillä ei välttämättä saa niin suurta lainaa kun mitä oli hakemassa. Mahdolliset vakuudet tai takaajat kannattaa ottaa myös huomioon pankkilainaa hakiessa. Pankki kuitenkin arvioi oletko potentiaalinen takaisinmaksaja vai et, joten tunne oma taloutesi huolellisesti.

Lainaneuvotteluissa puhutaa paljon liiketaloustermeillä, jotka on hyvä pitää mielessä tai opetella ennenkuin menet tapaamiseen. Lainaneuvottelu pysyy paljon sujuvampana kun olet itse perillä asioista. Mikäli termit ovat tuttuja, tiedät mitä olet menossa hakemaan ja millaisia tarjouksia saat vastaan.

Lainaneuvottelussa käytettäviä termejä

Mitä eri termejä lainaneuvottelussa käsitellään? Lue tästä muutama esimerkki.

Viitekorko: Laina voi olla sidottuna viitekorkoon, eli Euribor tai Prime. Euribor on Euroopan rahamarkkinoiden korko ja Prime on pankkien itse päättämä korko.

Tasalyhennyslaina: Lainapääoma lyhenee aina saman verran, mutta se paljonko asiakas maksaa kuukausierää, muuttuu aina senhetkisen korkotason ja lainapääoman mukaisesti. Lainan alkuvaiheessa maksetaan siis isompaa kuukausierää ja koron pysyessä tasaisena kuukausierä pienenee pikkuhiljaa lainapääoman pienentyessä.

Annuiteettilaina: Tasaerälainassa laina-aika pysyy aina samana, erän koko muuttuu jos viitekorko muuttuu.

Kiinteä tasaerälaina: Maksuerät pysyy aina samana, jos viitekorko muuttuu voi olla että lainan pituus laajenee tai lyhenee.

Inflaatio: Rahan arvo heikkenee ja sen vaikutus on yleensä suuri velkamarkkinoilla

Marginaali: Pankin oma marginaali kertoo kuinka todennäköisesti asiakas on maksamassa lainaansa takaisin pankille, pankki voi toimia suopeasti hyvien asiakkaiden kohdalla.

Lainaneuvottelun vaiheet

Voit huoletta kilpailuttaa ja kannattaa kilpailuttaa pankkien tarjoukset keskenään ja pohtia pitkään minkä lainan aiot olla ottamassa. Asuntolainan kanssa ollaan esimerkiksi kymmeniä vuosia ja hyvä lainatarjous voi muuttaa kuluja todella paljon.

Jos koron päälle tulee korkoa pitkällä aikavälillä, voidaan puhua kymmenien tuhansien eurojen säästöstä tai tappiosta huonossa tilanteessa. Asuntolainaa yleensä lainaneuvottelussa käydäänkin kaikista eniten, toki esimerkiksi muissa suuremmissa lainoissakin voidaan neuvotella ennen sopimusten tekoa.

Vaihe 1 – sovi tapaaminen lainaneuvotteluun

Neuvottelujen ensimmäinen vaihe on tietysti sopia tapaaminen neuvotteluun. Kannattaa sopia tapaamiset monien eri pankkien kanssa ja valmistautua tapaamisiin hyvin. Henkilö kenen kanssa tapaat on kuitenkin vastuussa siitä saatko asuntolainaa vai et. Ennen tapaamisten sopimista kaikki potentiaaliset pankit kannattaa vielä erikseen katsoa läpi ja miettiä mikä sopii parhaiten sinulle ja missä on tarvittavat tiedot lainasta.

Vaihe 2 – Lainaneuvottelun tapaaminen

Tapaamisessa kannattaa selvittää kaikki mahdolliset asiat, jotka voivat vaikuttaa lainasi hintaan ja miten ne tulevat tulevaisuudessa muuttumaan, Lainaneuvottelussa voit suoraan itsekin saada paremman tarjouksen jo pelkästään keskustelun aikana, kannattaa olla myös valmistautunut omalta osaltaan tapaamiseen, sillä huono tietämys omasta taloudesta ei luo uskottavuutta lainanmyöntäjän silmissä.

Neuvottelun aikana kannattaa myös mainita että on hakenut muualtakin lainaa ja nyt kilpailuttaa eri vaihtoehtoja. Se voi saada pankkivirkailijan varpailleen ja valmiuteen myöntämään sinulle hyvä laina.

Vaihe 3 – Lainojen vertailu ja kilpailutus

Lainaneuvottelut on nyt käyty, muistiinpanot kerätään yhteen ja sitten niitä aletaan vertailemaan keskenään. Nyt alkaa se jännittävin osuus, voit verrata eri lainojen hintoja, korkoa, todellista loppusummaa ja kaikkea miten se tulee vaikuttamaan elämääsi. Voit tehdä jo suunnitelmia asunnon sisustamisen puolesta kun tiedät että lainaa on tulossa, pitää vain päättää mikä laina ja mistä pankista se otetaan. Pankkiin voi soittaa tai asioida verkossa ja selvittää lisätietoja jos joitain kysymyksiä jää epäselväksi. Kaikki kannattaa käydä mahdollisimman hyvin läpi ja vaikka kantapään kautta niin varmasti selviää.

Vaihe 4 – Lainan hyväksyminen

Sitten olisi lainan hyväksyminen kyseessä. Tämä vaihe on suhteellisen yksinkertainen, jos olet jo kilpailuttanut lainan hyvin, niin tiedät jo mitä valitset. Sitten allekirjoitukset vaan paperiin ja lainaa aletaan lyhentämään ja aika tehdä hankinnat lainalla.

Lainaneuvottelu fiksusti

Lainaneuvottelu meni huonosti – mikä avuksi?

Lainaneuvottelun voi sopia toki uudestaan ja aina tulee eri pankkeja mistä voi pyytää lainaa. Tottakai jos se meni todella huonosti niin voi henkilölle yrittää soittaa ja selvittää että voisiko uuden tapaamisen ottaa, et ollut tarpeeksi valmistautunut siihen tapaamiseen tai sinua jännitti etkä osannut vastata oikein niihin kysymyksiin.

Aina kannattaa oppia ja seuraavaa neuvottelua varten on paljon opittavaa, joten ota kunnon muistiinpanot tapaamisista ja katso onko sinulla usein jotain virheitä mitä toistat ja mistä voit myös oppia miten lainaa kannattaa pankissa hakea.

Hae edullinen lainatarjous!

Lainahakemuksen täyttäminen ei velvoita vastaanottamaan lainaa. Kilpailuta jopa 30 pankkia turvallisesti verkossa.

Hae edullinen lainatarjous!

Lainahakemuksen täyttäminen ei velvoita vastaanottamaan lainaa. Kilpailuta jopa 30 pankkia turvallisesti verkossa.

Nordic Bank – säästä aikaa kilpailuttamalla lainat 70 000 euroon asti!

Kilpailutamme jopa kymmeniä eri rahalaitoksia puolestasi yhdellä lainahakemuksella. Toki lainojen neuvottelussa saa ihmiskontaktin ja pääsee keskustelemaan kahdenkesken minkälainen laina voisi olla tulossa, mutta se vie kovin paljon aikaa ja vaivaa.

Meillä on onneksi siihen ratkaisu, lainahakemus verkossa ajasta ja paikasta riippumatta, täysin veloituksetta.

Palveluumme tulee korkojärjestyksessä tarjottuja lainoja aina pienimmästä suurimpaan, mikä helpottaa juuri oikean lainan löytämistä. Lainat kannattaa aina kilpailuttaa sillä näin voi säästää paljon rahaa.

Lainaneuvottelu on todella tärkeää ja pohjimmiltaan hyvä asia, mutta myös todella hyvä on automaattisen hakemuksen kautta haettu kilpailutettu laina. Laina on jo niin sanotusti neuvoteltu puolestasi. Sinun tarvitsee vain enää hyväksyä laina ja ottaa rennosti!

Usein kysytyt kysymykset lainaneuvottelusta:

Lainaneuvottelussa kartoitetaan asiakkaan toiveita ja tarpeita lainan suhteen. Siinä keskustellaan, mikä on sopiva lainan määrä ja laina-aika. Lisäksi siinä sovitaan lainan korosta. Korko voi olla joko kiinteä, jolloin se pysyy samana koko laina-ajan, tai vaihtuva, jolloin se voi muuttua laina-aikana. Lainaneuvottelussa keskustellaan myös vakuuksista ja säästöistä, jos kyseessä on vakuudellinen laina.

Selvitä oma taloudellinen tilanteesi huolellisesti. Ota selvää tuloistasi ja menoistasi sekä muista veloistasi. Näiden tietojen perusteella voit arvioida realistisesti, kuinka paljon voit saada lainaa ja mikä olisi sinulle sopiva takaisinmaksuaika.

Pankki voi antaa kielteisen lainapäätöksen tai tarjouksen, jossa on liian kallis marginaali. Tällaisessa tilanteessa lainaa kannattaa hakea jostain toisesta pankista. Täytä lainahakemus Nordic Bankin kautta, niin välitämme sen kerralla yli 30 pankille ja rahoitusyhtiölle.

Kun kyseessä on vakuudeton laina, lainaneuvottelua ei tarvitse käydä. Hakuprosessi tapahtuu alusta loppuun saakka netissä, joten prosessi on kevyt ja helppo. Lainapäätöksen voi saada todella nopeasti ja rahat voi saada tilille jo samana päivänä.

Täytä ilmainen lainahakemus Nordic Bankin nettisivuilla. Hakemuksen täyttäminen vie vain pienen hetken ja pääset pian tarkastelemaan lainatarjouksia. Kaikki tarjoukset lähetetään sähköpostiisi ja sen lisäksi pääset tutustumaan niihin verkkopalvelussamme, jossa ne järjestyvät automaattisesti koron mukaan. Valitse paras tarjous ja nosta rahat tilillesi.

Sinua saattaa kiinnostaa myös nämä:

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Tutustu evästekäytäntöömme.