Auto on monelle välttämätön kulkuväline, Suomi on laajasti asuttu maa ja etäisyydet suuria. Vaikka julkista liikennettä löytyy niin junista ja busseista niin monella auto on se pakollinen kulkuväline arkeen. Auto mahdollistaa helpon liikkumisen omalla aikataululla. 

Auton omistaminen on kallista puuhaa. Puhumattakaan polttoaineen hinnasta, joka bensiinin kohdalla on jo 75% veroa. Siksi moni saattaa uuden auton sijasta tarttua käytettyyn autoon, jotta autoilun kustannuksia saisi alennettua. Ostamalla käytetyn auton voi säästää pitkän pennin ja monet autoliikkeet tarjoavatkin lisäturvaa tietyin ehdoin. Riippuen hieman miten iäkästä autoa olet hankkimassa, mutta jos puhutaan 3-4 vuotta vanhasta hyvin pidetystä autosta niin autoliike saattaa tarjota jopa vuoden takuun käytetylle autolle. Niissä tilanteissa toki kannattaa tarkkaan käydä läpi mitä takuu sisältää. 

Hyvällä tuurilla voi löytää auton joka sopii omalle kukkarolle. Hyvin pidetyllä autolla voi olla vielä lukemattomia vuosia edessä. 

Kun hankit käytetyn auton autoliikkeestä sinulle tarjotaan myös mahdollisuutta hankkia auto osamaksusopimuksella. Tähän voi kuulua tiettyä käsiraha mikä tulee maksaa kaupan yhteydessä, tai sitten riippuen auton hinnasta suoraa osamaksusopimusta. Silloin voit pienellä kuukausihinnalla lyhentää autolainaa yleensä 5-6 vuoden takaisinmaksuajalla. 

Kun summa kokonaisuudessaa suoritettu on auto sinun. Käytetyssä autossa on myös se hyvä puoli että suurimmat arvonalenemiset ovat takanapäin, jolloin käytetyn auton hankkiminen voi olla se kaikista fiksuin veto. 

Autoliikkeen osamaksusopimukset voivat heittelehtiä hyvin paljon mikä yhtiö sen autolainan tarjoaa. Korko voi olla ihan jopa 1,9% ihan sinne 18%. Kannattaa siis tarkkaan miettiä kaikki kulut jotka sisältyy autoiluun. Esimerkiksi vaihtamalla pienikulutuksiseen autoon voi samalla rahalla saada uudemman ja vähäajetumman auton. 

Paljon käytettyjä autoja myydään myös yksityisellä puolella ja tässä nettiauto.com on se suosituin sivusto. Sieltä löytyy tuhansia autoja mitä verrata. Näissä kun kyseessä on yksityishenkilö niin yleensä käsiraha on se millä kaupat tehdään. Jos on käynyt niin ettei säästöjä ole kertynyt niin autolaina on hyvä tapa rahoittaa auton hankinta. Sama koske mikäli olet autoliikkeesta saanut korkeakorkoisen osamaksusopimuksen. Se kannattaa ehdottomasti kilpailuttaa tekemällä lainavertailu.

Autolainan kilpailutus netissä

Lainavertailu ei sido sinua mihinkään, näet millaisia lainatarjouksia saa kilpailuttamalla liki 30 pankkia ja rahoituslaitosta.

Näin varmistat että saat kattavan vertailun tehtyä. Tehtyäsi lainavertailun autolainalle voit saada useamman eri lainatarjouksen haetulle summalle jo muutaman tunnin sisällä ja pääset helposti valitsemaan itsellesi edullisimman lainan. Parhaimmassa tapauksessa lainasumma on jo saman päivän aikana tililläsi. Näin toteutat helposti kalliin osamaksusopimuksen vaihdon edullisempaan tai sitten uuden autolainan käytettyyn autoon yksityishenkilölta. Voit yhdistää samaan lainaan myös muita hankintoja, kuten esimerkiksi uusien auton renkaiden hankinnan.

Lue autolaina sivulta miten me voisimme auttaa sinua rahoittamaan seuraava autosi.