Matkailuauton rahoitukseen on useita vaihtoehtoja

Parin viime vuoden aikana matkailuautojen suosio on kasvanut, kun ulkomaille ei ole poikkeusolojen vuoksi päässyt matkustamaan entiseen tapaan. Arjesta halutaan kuitenkin välillä saada pieni tauko, ja sehän onnistuu mainiosti myös kotimaan matkailua harrastamalla. Valitsetko matkakohteeksi pohjoisen metsät, Keski-Suomen lavatanssipaikat vai Yyterin hiekkarannat? Toki asuntoautolla pääsee melko helposti matkailemaan myös muualle Eurooppaan.

Matkailuautolla liikkumisessa on tietynlainan vapaus. Voit ajella omaan tahtiin minne itse haluat. Matkailuautossa saa yöpyä melkein missä tahansa. Lisäksi Suomesta löytyy paljon leirintäalueita, joissa voi leiriytyä ja levähtää. Leirintäalueilla on usein monenlaisia mukavuuksia matkailijoille, esimerkiksi peseytymismahdollisuudet ja urheiluaktiviteetteja. Leirintäalueella voi myös helposti tutustua uusiin ihmisiin.

Asuntoauton hankinnassa tärkeintä on pohtia ensin, millaiseen käyttöön auto tulee. Auton sopiva koko riippuu lähinnä siitä, kuinka monta henkilöä siinä matkustaa. Myös tavaroille pitää olla riittävästi säilytystilaa. Kannattaa miettiä myös, mitä mukavuuksia matkailuautossa pitäisi olla. Esimerkiksi suihku ja monia muita palveluita löytyy tavallisesti leirintäalueiltakin.

Matkailuauton voi hankkia omaan käyttöön monella tavalla. Sen voi ostaa joko osamaksulla tai lainalla, tai jos omistaminen ei kiinnosta, on vaihtoehtona leasing eli pitkäaikainen vuokraus. Kyseessä on joka tapauksessa melko iso rahallinen panostus, joten eri vaihtoehtoja kannattaa punnita huolellisesti. Jokaisessa niissä on omat hyvät puolensa ja ne sopivat erilaisiin tilanteisiin.

Rahoitussuunnitelmassa on syytä pohtia myös autoilun muita kustannuksia. Autosta pitää maksaa verot, vakuutukset ja lisäksi on kaikenlaisia käyttökuluja. Saattaa olla tarpeen myös ostaa joitakin uusia tarvikkeita autoon, kuten esimerkiksi terassikalusteita, katos ja asioita. Asuntoautoa vuokraamalla voi saada itselle vähän lisätuloa.

Hae edullinen rahoitus tästä!

Lainahakemuksen täyttäminen ei velvoita vastaanottamaan lainaa. Kilpailuta jopa 30 pankkia turvallisesti verkossa.

Hae edullinen rahoitus tästä!

Lainahakemuksen täyttäminen ei velvoita vastaanottamaan lainaa. Kilpailuta jopa 30 pankkia turvallisesti verkossa.

Matkailuauto osamaksulla

Kun hankit asuntoauton tai asuntovaunun osamaksulla, maksat sitä erissä kuukausittain. Monet liikkeet tarjoavat osamaksuvaihtoehtoa. Se on helppo ratkaisu, sillä sopimus solmitaan kaupanteon yhteydessä. Osamaksu saattaa kuitenkin olla yllättävän kallis, koska siitä maksetaan korkoja ja kuluja aivan kuten lainastakin, ja osamaksun korot ovat usein melko korkeat. Lisäksi ostajalla pitää olla käsiraha, joka on tavallisesti vähintään 10 % matkailuauton arvosta.

Osamaksussa ajoneuvo toimii lainan vakuutena. Se on rahoitusyhtiön omistuksessa niin kauan, kunnes kaikki maksuerät on maksettu. Sen vuoksi et voi viedä matkailuautoa ulkomaille ihan milloin itse haluat, vaan tarvitset ulkomaille matkustamiseen maastavientivaltakirjan. Myös auton myynti vaatii erityisjärjestelyjä.

Matkailuauton rahoitus

Matkailuauto lainalla

Kun ostat matkailuauton vakuudettomalla tai vakuudellisella lainalla, se siirtyy heti sinun omistukseesi. Voit viedä auton ulkomaille tai myydä sen milloin itse haluat. Mukana kuviossa ei ole rahoitusyhtiötä, jolta pitäisi kysellä lupia.

Vakuudellissa lainoissa on yleensä matalampi korko. Siinä mielessä ne ovat siis erinomainen vaihtoehto. Lainanhakijalla pitää kuitenkin olla jotain vakuudeksi kelpaavaa omaisuutta, jotta tällaisen lainan voi saada. Vakuudeksi kelpaa esimerkiksi metsä tai vapaa-ajan asunto. Vakuudellisten lainojen kilpailuttaminen on hankalampaa ja hakuprosessi on usein ikävän hidas. Tähänkin vaihtoehtoon kannattaa silti tutustua. Omasta pankista saattaa saada edullisen lainatarjouksen.

Jos vakuutta ei ole käytettävissä, voit hakea vakuudetonta lainaa. Muista kilpailuttaa lainat ensin, niin voit löytää osamaksua edullisemman lainavaihtoehdon. Vakuudettoman lainan hakuprosessi on erittäin nopea. Koko homma tapahtuu alusta loppuun saakka netissä, eikä vakuuksia tarvitse tarkistella. Näistä syistä lainanhakuprosessi on nopea. Saat rahat tilillesi jo yhden työpäivän kuluessa.

Kun ostat matkailuauton vakuudettomalla lainalla, et tarvitse käsirahaa. Voit ostaa auton mistä itse haluat – vaikka yksityiseltä. Voit hankkia vapaasti joko uuden tai käytetyn asuntoauton.

matkailuauton ostaminen lainalla

Matkailuauton leasing

Jos oman matkailuauton omistaminen ei tällä hetkellä kiinnosta, voit hankkia auton käyttöösi leasingilla eli pitkäaikaisvuokrauksella. Maksat leasingissa autosta kuukausihintaa, joka kattaa esimerkiksi ajoneuvoveron, määräaikaishuollot ja vaihtorenkaat. Usein kaskovakuutus on pakollinen, mikä nostaa leasingin hintaa.

Leasingin hyvä puoli on se, että sen kustannukset ovat hyvin tiedossa etukäteen. Arvon aleneminen ja muut omistamisen riskit eivät myöskään ole huolenasi. Voit helposti luopua autosta tai vaihtaa sen toiseen vuokrasopimuksen päättymisen jälkeen. Et kuitenkaan silloin omista matkailuautoa itse missään vaiheessa.

Hae matkailuauton rahoitusta Nordic Bankissa

Nordic Bankissa kilpailutat lainat nopeasti ja helposti

Vakuudettomat lainat kannattaa ehdottomasti kilpailuttaa, jotta löydät varmasti kaikkein edullisimman lainavaihtoehdon ja voit säästää paljon rahaa. Markkinoilla on paljon erilaisia lainatuotteita ja lainantarjoajia. Löydät niiden joukosta edullisimman luoton lainavertailupalvelu Nordic Bankin avulla. Kilpailutamme jopa noin 30 eri pankkia ja rahoitusyhtiötä yhdellä lainahakemuksella.

Yhdellä helpolla ja ilmaisella hakemuksella voit saada reilusti yli 20 lainatarjousta. Palvelussamme lainat järjestyvät automaattisesti pienimmän koron mukaan, eli näet yhdellä silmäyksellä, missä tarjouksessa on matalin korko.

Voit hakea kauttamme lainaa matkailuauton hankintaa varten 500 eurosta 70 000 euroon asti. Voit saada lainaa, jos olet täysi-ikäinen ja sinulla on säännölliset tulot sekä puhtaat luottotiedot. Vakuuksia tai takaajia ei tarvita lainkaan. Voit yhdistää samaan lainaan myös muita hankintoja. Vakuudettoman lainan käyttökohdetta ei ole mitenkään korvamerkitty, eli voit käyttää sen siten kuin itse haluat.

Vakuudettoman lainan edut asuntoauton rahoituksessa

Asuntoauto on monen unelma. Sen toteuttaminen vaatii kuitenkin usein suuren taloudellisen panostuksen. Yksi erinomainen tapa, jolla asuntoauton saa hankittua helposti ja nopeasti on vakuudeton laina. Vaikka vakuudettomien lainojen korot ovat tavallisesti korkeammat kuin vakuudellisten lainojen korot, siinä on silti monia etuja asuntoauton rahoituksessa.

Hakuprosessi on helppo ja nopea

Vakuudetonta lainaa on erittäin helppo hakea. Prosessi on yleensä paljon nopeampi kuin vakuudellisen lainan hakeminen. Sinun tarvitsee täyttää vain yksi ilmainen hakemus netissä ja voit sillä saada jopa kymmeniä tarjouksia eri paikoista. Hakemuksen täyttäminen on helppoa ja se vie vain pienen hetken.

Yleensä ensimmäiset tarjoukset saapuvat perille jo muutaman minuutin kuluttua. Pääset siis pian vertailemaan tarjouksia. Kun olet valinnut niistä parhaan, allekirjoita sopimus ja toimita vielä mahdollisesti vaaditut liitteet. Tämän jälkeen saat rahat tilillesi yhden arkipäivän kuluessa, parhaassa tapauksessa jo saman päivän aikana.

Vakuuksia tai takaajia ei tarvita

Et tarvitse vakuudetonta lainaa varten ollenkaan takaajia etkä vakuuksia. Tällainen laina sopii siis sellaisillekin henkilöille, joilla ei ole vakuutta käytössään. Ainoat vaatimukset koskevat hakijan ikää, luottotietoja ja tuloja. Voit hakea lainaa, jos olet täysi-ikäinen ja sinulla on vakaat tulot eikä maksuhäiriömerkintöjä ole.

Joustava takaisinmaksu

Voit sopia takaisinmaksuajan itsellesi sopivaksi. Meidän kauttamme haettujen lainojen takaisinmaksuaika on 1–15 vuotta. Maksuajan pituus riippuu lainan koosta ja sen lisäksi siinä kannattaa ottaa huomioon oma taloudellinen tilanne.

Laina-aika kannattaa sopia itselle sopivaksi niin, että kuukausierästä tulee hyvän kokoinen – ei liian suuri mutta toisaalta ei liian pienikään. Iso kuukausierä kasvattaa riskejä, sillä jos taloudellinen tilanteesi muuttuu vaikka vain hetkellisesti, et välttämättä saa jokaista kuukausierää maksettua ongelmitta. Toisaalta pitkä laina-aika tekee kuukausierästä mukavan pienen, mutta kokonaiskustannukset kasvavat suuriksi.

Lainasta voi usein saada lyhennysvapaata. Lyhennysvapaan aikana laina ei lyhene ollenkaan, vaan siitä maksetaan vain korkoja ja kuluja. Vakuudettomien lainojen lyhennysvapaa on tavallisesti kuukauden tai parin mittainen. Lyhennysvapaasta sovitaan aina erikseen luotonmyöntäjän kanssa.

Lainan voi myös maksaa pois sovittua nopeammalla tahdilla. Usein tämä onnistuu ilman ylimääräisiä kustannuksia, mutta asia kannattaa totta kai vielä tarkistaa omalta luotonmyöntäjältä. Ylimääräisten lyhennysten avulla voit lyhentää lainaa nopeammin.

Matkailuauton rahoitus kannattaa hakea yhteishakijan kanssa

Matkailuauton rahoitusta voi hakea myös yhdessä yhteishakijan kanssa. Kun ostat asuntoauton esimerkiksi yhdessä puolisosi kanssa, voitte saada isomman lainasumman ja lainalle matalamman koron. Saatte kokea vapauden matkustaa, minne ikinä haluatte, milloin haluatte.

Yhteiselle lainalle saa usein matalamman koron. Tämä johtuu siitä, että kummankin hakijan taloudellinen tilanne ja tulot huomioidaan laskelmissa. Yleensä kahden hakijan taloudellinen tilanne on yhteensä parempi kuin yhden henkilön. Kun lainasta on vastuussa kaksi henkilöä, luotonmyöntäjän riskit laskevat, minkä vuoksi lainaa voi saada paremmilla ehdoilla.

Yhteishakija parantaa lainan saamisen mahdollisuutta. Näin on varsinkin silloin, kun päähakijalla on pienet tai epäsäännölliset tulot. Tällaisessa tilanteessa parempituloinen yhteishakija parantaa lainan saamisen mahdollisuuksia huomattavasti. Myös työsuhteen laatu saattaa vaikuttaa lainan saamiseen. Esimerkiksi jos päähakijan määräaikainen työsuhde on päättymässä pian, voi pitkäaikaisemmassa työsuhteessa oleva yhteishakija olla turvaamassa lainan takaisinmaksua.

Kumpaakin lainanhakijaa koskevat samat vaatimukset. Molempien pitää olla täysi-ikäisiä, joilla on puhtaat luottotiedot sekä vakaat tulot. Kumpikin hakija on vastuussa koko lainasummasta. Hakijat yleensä hyötyvät siitä, että lainasta on vastuussa kaksi ihmistä. Yhteiseen lainaan liittyy toki silti myös riskejä. Ennen lainan ottamista kannattaakin pohtia, pystytkö ottamaan vastuullesi koko lainan lyhentämisen, jos toinen hakija ei jostain syystä pysty maksamaan omaa osuuttaan lainasta takaisin. Luottamus onkin kaikkein tärkeintä yhteisen lainan hakemisessa. Jo etukäteen kannattaa sopia pelisäännöt sille, miten laina maksetaan takaisin.

Vakuudeton laina matkailuautoon netistä

Vakuudettomaan lainaan voit yhdistää asuntoauton lisäksi myös muita hankintoja

Vakuudettomassa lainassa on se etu, että rahat saa käyttää mihin tahansa tarkoitukseen. Siksi voit hakea samassa lainahakemuksessa rahoitusta useita eri hankintoja varten. Jokaista ostosta varten ei tarvitse ottaa erillistä lainaa tai solmia osamaksusopimusta. Tälläkin tavalla säästät rahaa, sillä yksi isompi laina tulee yleensä halvemmaksi kuin monta pientä. Tämä johtuu siitä, että isomman lainan korko on tavallisesti matalampi. Lisäksi maksat kuluja vain yhdestä lainasta.

Kun siis olet hakemassa rahoitusta asuntoautoon, voit samalla hakea rahaa muitakin menoja varten. Hankinnat voivat liittyä ostettavaan asuntoautoon, tai sitten ne voivat olla ihan jotain muita, täysin siihen liittymättömiä ostoksia. Jos esimerkiksi aiot alkaa harrastaa retkeilyä, voit ostaa rahoilla teltan, makuupussit ja muita varusteita. Tai jos tarvitset uuteen matkailuautoon lisävarusteita, kuten aurinkopaneelit tai polkupyörätelineen, kannattaa hakea kerralla sellainen laina, joka kattaa myös nämä hankinnat.

Koska rahojen käyttökohdetta ei määrätä mitenkään, voit käyttää rahoja myös sellaisiin ostoksiin, jotka eivät liity mitenkään matkailuautoon. Jos esimerkiksi tarvitset uuden tietokoneen tai kodinkoneita, autonrenkaat tai polkupyörän, kannattaa heti hakea laina, jolla saat hankittua myös nämä.

Usein kysytyt kysymykset matkailuauton rahoituksesta:

Lainan hakeminen on nopeaa ja vaivatonta, tavallisesti paljon nopeampaa verrattuna vakuudellisen lainan hakemiseen. Lainaa varten ei tarvita vakuuksia eikä takaajia, joten tällaisen lainan voi saada myös sellainen henkilö, jolla ei ole vakuutta käytössään. Vakuudettoman lainan takaisinmaksuaika on yleensä lyhyempi, joten lainaan ei tarvitse sitoutua kovin pitkäksi aikaa.

Vakuudetonta lainaa haetaan rahalaitokselta, joka myöntää tietyn summan rahaa hakijalle. Lainaa lyhennetään kuukausittain ja se tulee maksaa takaisin sovitun ajan kuluessa. Kun ostat esimerkiksi auton lainalla, saat sen heti omiin nimiisi. Osamaksussa ostettava tuote maksetaan erissä. Ostettava auto toimii lainan vakuutena ja se on rahoitusyhtiön omistuksessa siihen asti, kunnes jokainen maksuerä on maksettu. Leasing taas tarkoittaa pitkäaikaista vuokraamista. Omaisuus on siis vain lainassa sinulla, eikä se siirry missään vaiheessa omistukseesi.

Vakuudettoman lainan hakemiseen vaaditaan hakijan henkilötiedot, kuten nimi ja henkilötunnus sekä tietoja hakijan taloudellisesta tilanteesta. Tällaisia tietoja ovat esimerkiksi tulot ja menot sekä muut velat. Lisäksi tarvitaan tietysti tiedot lainasummasta ja takaisinmaksuajasta.

Retkeilyauto tarkoittaa pienempää ajoneuvoa, jossa on matkailuun liittyvät varusteet. Retkeilyauto saattaa muistuttaa aivan tavallista pakettiautoa. Matkailuauto taas on isompi ajoneuvo, jossa voi olla esimerkiksi sänkyjä, keittiö ja wc.

Kilpailuttaminen onnistuu hetkessä netin kautta. Täytä yksi lainahakemus Nordic Bankin nettisivuilla, niin voit saada jopa kymmeniä tarjouksia tuolla yhdellä ilmaisella hakemuksella. Kiinnitä huomiota erityisesti todelliseen vuosikorkoon. Tuo luku sisältää sekä koron että kulut, joten se kertoo, mitkä ovat lainan todelliset kustannukset vuositasolla.

Lainaa lyhennetään kuukausittain ennalta sovitun kokoisissa erissä. Laina-aika on 1–15 vuotta lainan koosta ja hakijan taloudellisesta tilanteesta riippuen. Lainasta on yleensä mahdollista saada hieman lyhennysvapaata tarvittaessa. Ja lainan voi maksaa pois myös sovittua nopeammin, jos taloudellinen tilanteesi sattuu paranemaan laina-aikana.

Kaikkein helpoimmin lainatarjousten vertailu onnistuu lainavertailupalvelu Nordic Bankin nettisivuilla. Sinun täytyy täyttää vain yksi hakemus ja voit sillä saada useita tarjouksia eri paikoista. Saat kaikki tarjoukset sähköpostiisi. Kiinnitä tarjouksissa huomiota erityisesti todelliseen vuosikorkoon, lainasummaan ja takaisinmaksuaikaan.

B-kortilla voi ajaa matkailuautoa, jonka paino on enintään 3500 kg. Ajoneuvoon, jonka kokonaispaino on yli 3500 kiloa, tarvitaan C1-ajokortti.

Matkailuauton ajoneuvovero muodostuu perusverosta ja mahdollisesta käyttövoimaverosta. Perusvero määräytyy ensisijaisesti hiilidioksidipäästöjen mukaisesti tai auton kokonaismassan perusteella. Käyttövoimaveroa maksetaan matkailuautoista, joiden polttoaineena käytetään jotain muuta kuin bensiiniä.

Suomessa matkailuautossa saa yöpyä melkein missä tahansa. Leiriytyminen on kuitenkin sallittua vain maanomistajan luvalla tai erillisillä leirintäalueilla. Yöpyminen tarkoittaa lyhytaikaista oleskelua. Leiriytyminen taas tarkoittaa, että auton markiisi avataan tai auton läheisyyteen pystytetään leiri.

Matkailuautoon saa kiinnittää jarrullisen tai jarruttoman perävaunun.

Asuntoautossa saa matkustaa ajon aikana ainoastaan turvavyöllä varustetussa istuimessa. Nukkuminen, wc:ssä tai jääkaapilla käyminen tai muu liikuskelu autossa on kiellettyä ja vaarallista ajon aikana.

Rahoituksen koko riippuu taloudellisesta tilanteestasi, maksukyvystä sekä rahoittajan vaatimuksista hakijan suhteen. Nordic Bankin kautta voit hakea vakuudetonta lainaa enintään 70 000 euroa.

Rahoitusvaihtoehtojen vertailu auttaa säästämään rahaa. Vertailemalla voit löytää halvan ja juuri sinun tilanteeseesi sopivan rahoitusratkaisun.

Kyllä, vakuudettoman lainan hakeminen on erittäin helppoa ja nopeaa. Lainaa haetaan netistä helpolla hakemuksella, jonka täyttäminen ei vie kauan aikaa. Koska aikaa ei tarvitse käyttää vakuuksien arvioimiseen ja toiminnot ovat pitkälti automatisoituja, voit saada lainapäätöksen todella nopeasti. Rahat saat tilillesi yhden arkipäivän kuluessa.

Voit saada rahoituksen matkailuautoon, jos olet täysi-ikäinen ja sinulla on puhtaat luottotiedot sekä säännölliset palkka- tai eläketulot. Voit hakea rahoitusta myös yhdessä rinnakkaishakijan kanssa.

Katso myös:

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Tutustu evästekäytäntöömme.