Matkailuauton rahoitukseen on useita vaihtoehtoja

Parin viime vuoden aikana matkailuautojen suosio on kasvanut, kun ulkomaille ei ole poikkeusolojen vuoksi päässyt matkustamaan entiseen tapaan. Arjesta halutaan kuitenkin välillä saada pieni tauko, ja sehän onnistuu mainiosti myös kotimaan matkailua harrastamalla. Valitsetko matkakohteeksi pohjoisen metsät, Keski-Suomen lavatanssipaikat vai Yyterin hiekkarannat? Toki asuntoautolla pääsee melko helposti matkailemaan myös muualle Eurooppaan.

Matkailuautolla liikkumisessa on tietynlainan vapaus. Voit ajella omaan tahtiin minne itse haluat. Matkailuautossa saa yöpyä melkein missä tahansa. Lisäksi Suomesta löytyy paljon leirintäalueita, joissa voi leiriytyä ja levähtää. Leirintäalueilla on usein monenlaisia mukavuuksia matkailijoille, esimerkiksi peseytymismahdollisuudet ja urheiluaktiviteetteja. Leirintäalueella voi myös helposti tutustua uusiin ihmisiin.

Asuntoauton hankinnassa tärkeintä on pohtia ensin, millaiseen käyttöön auto tulee. Auton sopiva koko riippuu lähinnä siitä, kuinka monta henkilöä siinä matkustaa. Myös tavaroille pitää olla riittävästi säilytystilaa. Kannattaa miettiä myös, mitä mukavuuksia matkailuautossa pitäisi olla. Esimerkiksi suihku ja monia muita palveluita löytyy tavallisesti leirintäalueiltakin.

Matkailuauton voi hankkia omaan käyttöön monella tavalla. Sen voi ostaa joko osamaksulla tai lainalla, tai jos omistaminen ei kiinnosta, on vaihtoehtona leasing eli pitkäaikainen vuokraus. Kyseessä on joka tapauksessa melko iso rahallinen panostus, joten eri vaihtoehtoja kannattaa punnita huolellisesti. Jokaisessa niissä on omat hyvät puolensa ja ne sopivat erilaisiin tilanteisiin.

Rahoitussuunnitelmassa on syytä pohtia myös autoilun muita kustannuksia. Autosta pitää maksaa verot, vakuutukset ja lisäksi on kaikenlaisia käyttökuluja. Saattaa olla tarpeen myös ostaa joitakin uusia tarvikkeita autoon, kuten esimerkiksi terassikalusteita, katos ja asioita. Asuntoautoa vuokraamalla voi saada itselle vähän lisätuloa.

Hae edullinen rahoitus tästä!

Lainahakemuksen täyttäminen ei velvoita vastaanottamaan lainaa. Kilpailuta jopa 30 pankkia turvallisesti verkossa.

Hae edullinen rahoitus tästä!

Lainahakemuksen täyttäminen ei velvoita vastaanottamaan lainaa. Kilpailuta jopa 30 pankkia turvallisesti verkossa.

Matkailuauto osamaksulla

Kun hankit asuntoauton tai -vaunun osamaksulla, maksat sitä erissä kuukausittain. Monet liikkeet tarjoavat osamaksuvaihtoehtoa. Se on helppo ratkaisu, sillä sopimus solmitaan kaupanteon yhteydessä. Osamaksu saattaa kuitenkin olla yllättävän kallis, koska siitä maksetaan korkoja ja kuluja aivan kuten lainastakin, ja osamaksun korot ovat usein melko korkeat. Lisäksi ostajalla pitää olla käsiraha, joka on tavallisesti vähintään 10 % matkailuauton arvosta.

Osamaksussa ajoneuvo toimii lainan vakuutena. Se on rahoitusyhtiön omistuksessa niin kauan, kunnes kaikki maksuerät on maksettu. Sen vuoksi et voi viedä autoa ulkomaille ihan milloin itse haluat, vaan tarvitset ulkomaille matkustamiseen maastavientivaltakirjan. Myös auton myynti vaatii erityisjärjestelyjä.

Matkailuauton rahoitus

Matkailuauto lainalla

Kun ostat matkailuauton vakuudettomalla tai vakuudellisella lainalla, se siirtyy heti sinun omistukseesi. Voit viedä auton ulkomaille tai myydä sen milloin itse haluat. Mukana kuviossa ei ole rahoitusyhtiötä, jolta pitäisi kysellä lupia.

Vakuudellissa lainoissa on yleensä matalampi korko. Siinä mielessä ne ovat siis erinomainen vaihtoehto. Lainanhakijalla pitää kuitenkin olla jotain vakuudeksi kelpaavaa omaisuutta, jotta tällaisen lainan voi saada. Vakuudeksi kelpaa esimerkiksi metsä tai vapaa-ajan asunto. Vakuudellisten lainojen kilpailuttaminen on hankalampaa ja hakuprosessi on usein ikävän hidas. Tähänkin vaihtoehtoon kannattaa silti tutustua. Omasta pankista saattaa saada edullisen lainatarjouksen.

Jos vakuutta ei ole käytettävissä, voit hakea vakuudetonta lainaa. Muista kilpailuttaa lainat ensin, niin voit löytää osamaksua edullisemman lainavaihtoehdon. Vakuudettoman lainan hakuprosessi on erittäin nopea. Koko homma tapahtuu alusta loppuun saakka netissä, eikä vakuuksia tarvitse tarkistella. Näistä syistä lainanhakuprosessi on nopea. Saat rahat tilillesi jo yhden työpäivän kuluessa.

Kun ostat matkailuauton vakuudettomalla lainalla, et tarvitse käsirahaa. Voit ostaa auton mistä itse haluat – vaikka yksityiseltä. Voit hankkia vapaasti joko uuden tai käytetyn asuntoauton.

matkailuauton ostaminen lainalla

Matkailuauton leasing

Jos oman matkailuauton omistaminen ei tällä hetkellä kiinnosta, voit hankkia auton käyttöösi leasingilla eli pitkäaikaisvuokrauksella. Maksat leasingissa autosta kuukausihintaa, joka kattaa esimerkiksi ajoneuvoveron, määräaikaishuollot ja vaihtorenkaat. Usein kaskovakuutus on pakollinen, mikä nostaa leasingin hintaa.

Leasingin hyvä puoli on se, että sen kustannukset ovat hyvin tiedossa etukäteen. Arvon aleneminen ja muut omistamisen riskit eivät myöskään ole huolenasi. Voit helposti luopua autosta tai vaihtaa sen toiseen vuokrasopimuksen päättymisen jälkeen. Et kuitenkaan silloin omista matkailuautoa itse missään vaiheessa.

Hae matkailuauton rahoitusta Nordic Bankissa

Nordic Bankissa kilpailutat lainat nopeasti ja helposti

Vakuudettomat lainat kannattaa ehdottomasti kilpailuttaa, jotta löydät varmasti kaikkein edullisimman lainavaihtoehdon ja voit säästää paljon rahaa. Markkinoilla on paljon erilaisia lainatuotteita ja lainantarjoajia. Löydät niiden joukosta edullisimman luoton lainavertailupalvelu Nordic Bankin avulla. Kilpailutamme jopa noin 30 eri pankkia ja rahoitusyhtiötä yhdellä lainahakemuksella.

Yhdellä helpolla ja ilmaisella hakemuksella voit saada reilusti yli 20 lainatarjousta. Palvelussamme lainat järjestyvät automaattisesti pienimmän koron mukaan, eli näet yhdellä silmäyksellä, missä tarjouksessa on matalin korko.

Voit hakea kauttamme lainaa matkailuauton hankintaa varten 500 eurosta 70 000 euroon asti. Voit saada lainaa, jos olet täysi-ikäinen ja sinulla on säännölliset tulot sekä puhtaat luottotiedot. Vakuuksia tai takaajia ei tarvita lainkaan. Voit yhdistää samaan lainaan myös muita hankintoja. Vakuudettoman lainan käyttökohdetta ei ole mitenkään korvamerkitty, eli voit käyttää sen siten kuin itse haluat.

Katso myös:

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Tutustu evästekäytäntöömme.