Mönkijän hankinta – Vinkkejä rahoituksen kilpailuttamiseen

Mönkijöiden suosio on kasvanut voimakkaasti. Kyseessä on monipuolinen ajoneuvo, joka sopii sekä huviajeluun että hyötykäyttöön. Mönkijöitä on tarjolla moniin eri käyttötarkoituksiin. Yksi suosituimmista malleista on traktorimönkijä, joita rekisteröidään tuhansia joka vuosi. Traktorimönkijä on rekisteröity traktoriksi ja sillä saa ajaa tieliikenteessä. Traktorimönkijää saa kuljettaa T- tai B-ajokortilla.

Hytilliset traktorimönkijät ovat pitkälti syrjäyttäneet mopoautot. Tällainen onkin erinomainen kulkupeli nuorelle kuljettajalle. Traktorimönkijä on mopoautoa monipuolisempi ajoneuvo, sillä se käy moneen eri käyttötarkoitukseen.

Uusi, hyvä mönkijä saattaa maksaa enemmän kuin henkilöauto. Siksi on ymmärrettävää, että mönkijä hankitaan usein osamaksulla tai lainarahoituksella. Nordic Bankin kautta voit helposti kilpailuttaa mönkijän tai traktorimönkijän rahoituksen tai minkä tahansa muun kulkupelin rahoituksen. Palvelussamme kilpailutat sekä auto-, vene- että moottoripyörälainat helposti ja nopeasti.

Vaihtoehdot mönkijän rahoitukseen

Mönkijöitä on monen hintaisia. Halvimmillaan uuden mönkijän voi saada noin 2000 eurolla, kalleimmillaan ne voivat maksaa pitkälti yli 30 000 euroa. Mitä laadukkaamman, tehokkaamman ja erikoisemman menopelin haluat, sitä enemmän se maksaa.

Mönkijän tai traktorimönkijän voi hankkia itselle käytännössä kahdella tavalla: kaupan osamaksulla tai lainalla. Osamaksutarjous kannattaa huomioida lainavertailussa, vaikkei se ole läheskään aina paras tapa rahoittaa mönkijä. Osamaksujen korot ovat usein yllättävän korkeat. Joskus käynnissä saattaa olla tarjouskampanja, jossa rahoituksen voi saada tilapäisesti 0 % korolla. Koroton ei tarkoita samaa kuin kuluton, eli sopimukseen voi silti liittyä erilaisia laskutuspalkkioita ja muita maksuja. Kannattaakin vertailla nimelliskoron sijaan erityisesti lainan todellista vuosikorkoa. Korottoman maksuajan jälkeen velasta aletaan periä korkoa normaalisti.

Osamaksusopimus solmitaan kaupan yhteydessä. Tavallisesti mönkijästä pitää silloin maksaa käsiraha, joka on yleensä noin 5 – 10 % hinnasta. Sopimusaikana ajoneuvon omistaa rahoitusyhtiö. Se siirtyy ostajan nimiin sitten, kun kaikki maksuerät on maksettu. Tämä saattaa hankaloittaa asioita jonkin verran, sillä ostaja ei voi esimerkiksi myydä mönkijää ilman rahoittajan suostumusta.

Toinen vaihtoehto on hankkia mönkijä tai traktorimönkijä vakuudettomalla lainalla. Kyseessä on osamaksun tyyppinen luotto, jolla maksat mönkijän pienemmissä kuukausierissä. Tällaisen rahoituksen ansiosta ajoneuvoa ei tarvitse maksaa kerralla, vaan saat pilkottua hinnan mukavan kokoisiin osiin. Lainaa lyhennetään kuukausittain. Voit halutessasi myös maksaa lainan pois nopeammassa tahdissa. Tällöin säästät korkokuluissa. Mönkijä osamaksulla on joustava tapa hankkia mönkijä tai mikä tahansa muu ajoneuvo.

Lainalla saat ostettua mönkijän ilman käsirahaa. Traktorimönkijän voi ostaa myös yksityiseltä myyjältä tällä tavalla osamaksun kaltaisesti. Yksityishenkilöiden välisessä kaupassahan osamaksumahdollisuutta ei muuten yleensä ole. Lisäksi saat mönkijän heti omistukseesi, toisin kuin kaupan osamaksussa, jossa se jää rahoitusyhtiön omistukseen.

Lainat kannattaa kilpailuttaa. Sillä tavalla löydät edullisen luoton ja voit säästää paljon rahaa. Nordic Bankissa voit kilpailuttaa lainat jopa 70 000 euroon asti. Palvelussamme tavoitat yhdellä ilmaisella lainahakemuksella yli 30 lainantarjoajaa. Kokeile rahoituslaskurilla, että mikä olisi sopiva maksuaika tarvitsemallesi lainasummalle.

Mönkijän rahoitus

Miten valita sopiva mönkijä?

Tärkeintä on pohtia, mihin tarkoitukseen mönkijä on tulossa. Mönkijä on monipuolinen maastoajoneuvo, joka sopii sekä vapaa-aikaan että työntekoon. Suurin osa Suomessa myydyistä mönkijöistä hankitaan hyöty- tai työkäyttöön. Mönkijöihin saa erilaisia lisävarusteita kuten peräkärryn tai lumiauron, joiden ansiosta niitä voi käyttää apuna monenlaisissa hommissa.

Mönkijät voidaan jakaa kahteen ryhmään käytön perusteella: maastoajoneuvoihin ja tieliikenteeseen rekisteröityihin nelipyöriin. Traktoriksi luokitellulla mönkijällä saa liikkua liikenteessä. Mönkijän ajamiseen tarvitaan joko B- tai T-ajokortti.

Raskaassa työssä käytettävässä mönkijässä täytyy olla neliveto sekä paljon voimaa, jotta se pystyy vetämään kuormia tai liikkumaan metsässä. Mönkijän koko vaikuttaa siihen, millaista mönkijällä ajaminen on ja millaisissa maastoissa sillä voi ajaa. Sopiva paino riippuu käyttäjästä ja käyttötavasta.

Kilpailuta lainat helposti netissä!

Kilpailuta yli 30 pankin ja rahoitusyhtiön lainat Nordic Bank lainavertailun avulla ilmaiseksi ja ilman sitoutumista. Täytä lainahakemus.

Voit yhdistää mönkijälainaan myös muita hankintoja

Kun olet päättänyt hankkia oman mönkijän, saatat huomata, että tarvitset myös muita varusteita ja tarvikkeita ajokokemusta täydentämään. Voit yhdistää muut hankinnat kätevästi mönkijälainaan. Näin sinun ei tarvitse ottaa erillistä lainaa jokaista ostosta varten, vaan voit tehdä monta hankintaa yhdellä lainalla. Tällä tavalla voit säästää paljon rahaa.

Jokaisesta lainasta maksetaan korkoja ja kuluja, joten kun lainoja on monta, kertyy näistä paljon maksettavaa. Siksi yksi isompi laina tulee tavallisesti halvemmaksi kuin monta pientä. Lisäksi isommassa lainassa on yleensä matalampi korko, minkä vuoksi se on halvempi.

Mönkijällä ajaessa tarvitaan kypärä sekä ajamiseen soveltuvat vaatteet. Laadukkaat varusteet eivät pelkästään suojaa mahdollisissa vaaratilanteissa, vaan ne myös tekevät ajokokemuksesta mukavamman. Varusteisiin kannattaa panostaa turvallisuuden ja ajokokemuksen vuoksi.

Mönkijää käytetään usein erilaisissa töissä. Tällöin siihen voidaan tarvita esimerkiksi peräkärry tarvikkeiden ja kuormien kuljettamiseen. Talvella lumen auraaminen hoituu helposti mönkijään kiinnitetyllä auralla. Myös suojapeitteelle ja muille pienemmille hankinnoille saattaa olla tarvetta. Näitä kaikkia varten voidaan hakea lainaa samassa lainahakemuksessa.

Muiden hankintojen ei kuitenkaan tarvitse liittyä mitenkään mönkijään. Voit hakea samassa hakemuksessa lainaa myös jotain ihan muita hankintoja varten, joilla ei ole mitään tekemistä mönkijän kanssa. Jos esimerkiksi tarvitset uuden puhelimen tai uuden tietokoneen, kannattaa heti hakea laina, joka kattaa tämänkin hankinnan. Tai jos aiot järjestää juhlat tai lähteä perheen kanssa lomamatkalle, voit hakea rahoitusta näitäkin menoja varten.

Edullisempi rahoitus yhteishakijan kanssa

Mönkijälainaa kannattaa hakea yhteishakijan kanssa, koska yhteishakija parantaa lainan saamisen mahdollisuutta huomattavasti. Yhteishakijan kanssa voit lisäksi saada isomman lainasumman ja lainalle pienemmän koron, koska molempien tulot huomioidaan laskelmissa. Siksi yhteinen laina saattaa tulla paljon halvemmaksi kuin yksin haettu.

Yhteishakijasta on hyötyä erityisesti silloin, kun kyseessä on isompi lainasumma. Isoja summia kannattaa aina hakea yhdessä, jos mahdollista, koska laina myönnetään paljon todennäköisemmin, kun sitä on hakemassa kaksi henkilöä. Yhteishakija helpottaa lainan saamista myös silloin, kun toisella hakijalla on pienet tai epäsäännölliset tulot.

Kumpaakin lainanhakijaa koskevat samat vaatimukset ja vastuut. Molempien pitää olla täysi-ikäisiä, joilla on säännölliset tulot ja joiden luottotiedoissa ei ole maksuhäiriömerkintöjä. Kumpikin hakija vastaa koko lainasummasta. Jos siis toinen ei pystykään maksamaan omaa osuuttaan lainasta, siirtyy vastuu siitä kokonaan toiselle.

Hae edullinen lainatarjous!

Lainahakemuksen täyttäminen ei velvoita vastaanottamaan lainaa. Kilpailuta jopa 30 pankkia turvallisesti verkossa.

Hae edullinen lainatarjous!

Lainahakemuksen täyttäminen ei velvoita vastaanottamaan lainaa. Kilpailuta jopa 30 pankkia turvallisesti verkossa.

Näin kilpailutat lainat mönkijään

Mönkijälainojen kilpailutus on tehty todella helpoksi. Voit vertailla lainoja netissä vaikka mukavasti omalla sohvalla makoillen. Lainojen kilpailuttamisessa on kolme vaihetta:

1. Täytä ilmainen hakemus Nordic Bankin nettisivuilla.
Hakemuksessa kysytään esimerkiksi henkilö- ja tulotietojasi, tietoja nykyisestä työsuhteestasi sekä minkä verran tarvitset lainaa. Täytä hakemus huolellisesti, jotta saat kilpailukykyisiä tarjouksia. Monet luotonmyöntäjät haluavat lisäksi joitain liitteitä, joilla todistat tulosi. Tavallisesti he haluavat nähdä ainakin viimeisimmän palkkalaskelman.

Lainahakemukselle on mahdollista lisätä myös yhteishakija. Yhteishakija pienentää luotonmyöntäjän riskiä ja siksi lainahakemus hyväksytään todennäköisemmin. Hakiessa lainaa yhdessä yhteishakijan kanssa voitte lisäksi saada paremman lainatarjouksen.

2. Vertaile lainatarjouksia.
Yleensä lainatarjouksia alkaa tulla jo parissa minuutissa, joten pääset heti tutustumaan ensimmäisiin. Tavallisesti kaikki tarjoukset saapuvat sinulle noin 6 tunnin sisällä. Saat kaikki tarjoukset sähköpostiisi. Sen lisäksi voit tarkastella niitä verkkopalvelussamme, jossa ne järjestyvät automaattisesti koron mukaan. Tämä tekee vertailusta vielä entistä helpompaa.

3. Valitse sopiva laina ja nosta rahat tilillesi
Kun olet suorittanut vertailun ja valinnut tarjousten joukosta sinulle sopivan vaihtoehdon, allekirjoita sopimus verkkopankkitunnuksillasi. Saat rahat tilillesi yhden arkipäivän kuluessa, usein jo saman päivän aikana.

Kilpailuta lainat fiksusti

Usein kysytyt kysymykset mönkijän rahoituksesta:

Mönkijän voi ostaa joko kaupan osamaksulla tai lainalla. Eri vaihtoehtoja kannattaa vertailla huolellisesti. Kaupan osamaksu on helppo vaihtoehto, mutta ei yleensä halvin. Tavallisesti lainassa on matalampi korko.

Jos ostat traktorimönkijän tai muunlaisen mönkijän vakuudettomalla lainalla, saat hankittua sen ilman käsirahaa. Kaupan osamaksulla hankitusta mönkijästä pitää tavallisesti maksaa käsiraha.

Täytä ilmainen lainahakemus Nordic Bankin nettisivuilla. Alat hetken päästä saada lainatarjouksia sähköpostiisi. Sen lisäksi voit tarkastella niitä kirjautumalla verkkopalveluumme, jossa ne järjestyvät automaattisesti koron mukaan. Tutustu tarjouksiin rauhassa ja valitse niistä sopivin. Saat rahat tilillesi yhdessä arkipäivässä.

Voit hankkia mönkijän joko kaupan osamaksulla tai vakuudettomalla lainalla, joka on käytännössä osamaksun kaltainen luotto. Molemmissa vaihtoehdoissa maksat mönkijää pienemmissä erissä kuukausittain. Kaupan osamaksussa rahoitusliike omistaa mönkijän siihen asti, kunnes kaikki maksuerät on maksettu. Lainassa taas ostaja saa mönkijän heti omistukseensa.

Kannattaa vertailla eri vaihtoehtoja. Tavallisesti rahoitustapa, jossa on matalin todellinen vuosikorko, on paras ja halvin. Kiinnitä huomiota myös laina-aikaan, sillä sekin vaikuttaa lainan kokonaiskustannuksiin. Toisinaan osamaksu saattaa olla hyvä vaihtoehto, ainakin jos siihen saa 0 % koron, mutta lainavertailussa usein parhaaksi vaihtoehdoksi osoittautuu laina.

Periaatteessa mönkijän voi ostaa luottokortilla, jos luottokorttiin saa riittävän ison luottorajan. Luottokortilla ostaminen saattaa kuitenkin tulla kalliiksi, sillä usein niiden korot voivat olla jopa 20 %. Vakuudettomien lainojen korot sen sijaan alkavat noin 4 prosentista.

Kilpailuta mönkijälainat Nordic Bankissa. Tavoitat yhdellä ilmaisella hakemuksella yli 30 lainantarjoajaa. Meidän avullamme saat kattavan kuvan lainamarkkinoista.

Joillakin pankeilla vakuudellisen lainan vähimmäismäärä on 10 000 euroa. Eli jos haet tätä pienempää lainaa, on vakuudeton laina usein ainoa vaihtoehto. Hintavamman mönkijän ostamiseen voi saada pankista vakuudellisen kulutusluoton. Tällöin vakuudeksi tarvitaan yleensä esimerkiksi asunto, mökki tai osakesalkku.

Kyllä, voit saada traktorimönkijän rahoituksen ilman vakuuksia. Nordic Bankin kautta voit hakea lainaa ilman vakuuksia enintään 70 000 euroa. Hakijan pitää olla täysi-ikäinen ja hänellä pitää olla puhtaat luottotiedot sekä vakaat tulot.

Sinua saattaa kiinnostaa myös:

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Tutustu evästekäytäntöömme.